diumenge, 28 d’octubre del 2012

ARC IRIS LI TOMBA EL DISCRIMINATORI PLA D'OCUPACIÓ A GANDIA

L'Ajuntament de Gandia ha optat finalment per retirar les ajudes per a la contractació de personal al sector hortofrutícola, inclòs al Pla Municipal d'Ocupació, pel qual les empreses de qualsevol municipi que contractaren aturats empadronats a Gandia rebien una subvenció de 400 euros mensuals.
El primer en alertar de la irregularitat d'esta mesura va ser Arc Iris a través d'aquesta web. Tot seguit s'hi apuntà a la denúncia el diari Levante, i després vingueren els alcaldes, que començant pel de Xeresa, provocaren tot un seguit d'acords de ple en els que es demanava la retirada d'esta mesura.
Gandia ha optat finalment per la retirada després de que un jutge haja decretat la paralització cautelar d'este pla, en espera de que es resolguera el contenciós que va presentar l'Ajuntament de Xeresa. Ja no caldrà procedimient judicial. El rebuig a la comarca ha estat generalitzat, i fins i tot el PP ha votat o ha promogut resolucions en contra d'este pla per discriminar als aturats no empadronats a Gandia. 
Al ple de Gandia el pla va obtindre el suport del PP, però també del PSOE i del Bloc. No obstant açò, tant el Bloc com el PSOE han presentat mocions i han propiciat acords en contra de la iniciativa de la ciutat de Gandia. Fins i tot l'executiva comarcal socialista s'hi va apuntar, tot desautoritzant al seu portaveu en Gandia, que va donar suport al pla.
El PSOE de Simat ha emés hui una nota en la que es congratula de la retirada de l'anomenat xec taronja.