dimarts, 24 de setembre del 2013

CIENTÍFICS DE TOT EL MÓN DEMANEN AL CONGRÉS QUE MANTINGA ALS MENORS ALLUNYATS DE LA TAUROMÀQUIA


Més de 140 científics i acadèmics de 18 països han enviat una carta al Congrés dels Diputats en la qual els insten a mantenir als menors allunyats de la tauromàquia pel "impacte desensibilitzador" que la visualització de corregudes de bous pot tenir en ells.

La missiva ha sigut enviada amb motiu de la Iniciativa Legislativa Popular que es debat aquesta setmana en la Comissió de Cultura i que el seu objectiu és salvaguardar la tauromàquia.
En ella, els acadèmics expressen la seua oposició a la promoció de les corregudes de bous en xiquets i al fet que s'òbriguen més escoles taurines a Espanya, al mateix temps que fan referència a un "important volum" de recerca que, segons ells, demostra que l'abús dels animals està estretament relacionat amb el maltractament de gènere, el maltractament infantil i altres formes de violència entre persones.
A més, asseguren que solament amb veure abusos animals es perpetua el cicle de la violència mitjançant la desensibilització i l'emulació d'un model. En particular, insisteixen que les persones més joves que presencien el maltractament animal en repetides ocasions podrien aprendre a usar la violència en les seues relacions personals.
"Els informes d'abús d'animals estan sent utilitzats com a indicadors de llars en els quals poden estar ocorrent abús o maltractament domèstic", afirma la carta en la qual recorden que la legislació de la Unió Europea reconeix als animals com a éssers amb sentiments i que la majoria dels Estats membre "ja no tolera pràctiques cruels cap als animals com a activitat cultural".
Per açò, consideren que els polítics tenen una "responsabilitat important i una gran contribució" en la construcció psicològica de qualsevol xiquet, la seua definició dels valors, el respecte i el judici moral. "Quins missatges estem enviant als xiquets dient que està bé exercir gratuïtament violència cap a un animal per al nostre propi plaure?", es plantegen els signants.
Al mateix temps, insisteixen que components de les corregudes de bous com la força, el poder, el domini i la gravetat dels danys causats als animals, la lesió lenta i ritual dels bous que culmina amb la mort és "comparable" als casos de violència greu o flagrant cap a éssers humans.
Igualment, subratlla que formar als xiquets i els joves en tals actes, o la seua simple assistència als mateixos, és habituar-los a la violència com a part de la vida i es genera en ells ansietat i depressió pròpies de les persones exposades a esdeveniments traumàtics.
"Encara que no totes les persones involucrades en el maltractament animal són violents cap als éssers humans la connexió entre l'abús d'animals i la violència interpersonal no pot ser ignorada" -afig la carta-. "Un món en el qual el maltractament animal no es controla és també un món menys segur per als éssers humans", sentència.
La carta se suma a una altra iniciativa antitaurina per la qual membres de diferents organitzacions de protecció animal de 135 països van lliurar més de 256.000 signatures als parlamentaris espanyols en contra d'aquesta iniciativa legislativa popular. Amb les seues signatures sol·liciten al Govern que vote en contra de la proposició de llei presentada a través de la ILP. També es van manifestar en contra de la proposta en 12 ambaixades espanyoles de tot el món el passat 4 de setembre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com altres voltes, ara eixirà l'espavilat de torn a dir-nos que estos científics son tots uns descerebrats,i que no hi que fer-los ni cas.
D'espavilats està el mon plé.

Anònim ha dit...

PUES VATJA CIENTIFICS DE XIXA I NABO HE FET UN COPIA PEGA DE ALGUN FRAGMENT DE LA CARTETA I LO QUE VENEN A DIR ES QUE IGUAL POT PLOURE COM NO PLURE, EIXA TEORIA JA TE MOLTS ANYS A I CIENTIFIC EL QUE ES DIU CIENTIFIC ,NO ERA EL QUE LA VA FER FAMOSA A SIMAT!!"segons ells, demostra que l'abús dels animals està estretament relacionat amb el maltractament de gènere, el maltractament infantil i altres formes.Encara que no totes les persones involucrades en el maltractament animal són violents cap als éssers humans ".