dijous, 12 de setembre del 2013

LA GUÀRDIA CIVIL EXPOSA A TAVERNES OBJECTES PROVINENTS DE ROBATORIS DESPRÉS DE DESARTICULAR UNA BANDA

La caserna de Tavernes acull una exposició d'objectes provinents de robatoris i atracaments per tal de ser identificats per les víctimes. Agents de la Guàrdia Civil han desarticulat una banda, formada per 17 persones, a les quals s’atribueixen 27 delictes de robatori amb força en establiments i locals de les comarques valencianes de la Safor i la Ribera i altres sis delictes d’encobriment i contra la salut pública, segons ha informat l’institut armat en un comunicat.
Amb aquests arrests, la Guàrdia Civil ha evitat l’atracament a una joieria de Carcaixent i a un estanc d’Alfafar, que ja tenien planejat, segons la comandància. Els agents, en els registres efectuats, han recuperat multitud d’efectes com a medicaments, ordinadors portàtils, televisors, pistoles detonadores i d’aire comprimit, eines, telèfons mòbils i diners en efectiu.
La Guàrdia Civil investigava des de principis d’any una sèrie de robatoris amb força a l’interior d’establiments -gasolineres o bars, entre uns altres- i habitatges de diferents localitats de la Safor i la Ribera, on els autors sostreien tots els efectes i diners que trobaven.
Per aquests motius, es va iniciar l’operació ‘Isocesles’ per identificar, localitzar i detenir als autors dels robatoris. Les recerques, en les quals es va comptar amb el suport del Laboratori de Criminalística de València, van permetre esbrinar que es tractava d’un grup organitzat de persones, assentat a la Safor, des d’on actuava en diferents localitats d’aquesta comarca i de la Ribera.
Un dels robatoris comesos va ser en el domicili d’un farmacèutic en el qual van sostraure les claus de la botica, que posteriorment va ser també assaltada i d’on es van portar multitud de medicaments.
Per tot açò, el passat dia 2 de setembre va donar començament la fase d’explotació de l’operació, que va finalitzar el passat 9 de setembre i que es va saldar amb 17 detinguts -14 homes i tres dones-, tots ells de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 19 i 39 anys.
Els agents han practicat quatre registres en els domicilis relacionats amb els detinguts, on s’han confiscat de multitud d’efectes com a medicaments, ordinadors portàtils, televisors, pistoles detonadores i d’aire comprimit, eines, telèfons mòbils, rellotges de luxe i diners en efectiu.
Igualment, a l’interior d’un dels domicilis, aquestes persones tenien instal·lada una plantació clandestina de marihuana, amb tots els útils per al seu cultiu, que ha sigut desmantellada.
Les recerques continuen obertes per si pogueren existir altres fets delictius comesos pels detinguts, que han sigut posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 6 de Sueca.
Els efectes recuperats es troben en caserna de la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna, amb horari de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores, per si alguna persona que haja sigut víctima d’aquest tipus de delictes oguera reconèixer-los, per al que haurà d’aportar la denúncia presentada en el seu moment.