dissabte, 26 d’octubre del 2013

SIMAT S'OMPLI DE SEMINARISTES


Els turistes que vagaven hui per la Font Gran i el monestir no eren jubilats ni estrangers. Un total de 77 seminaristes del Seminari Major i Menor de l'arxidiòcesi de València han visitat hui Simat i han participat en una missa en la Capelleta. Els seminaristes visiten aquest cap de setmana l'arxiprestat de Sant Francesc de Borja per a oferir els seus testimoniatges en parròquies i llars de localitats com Ador, Barx, Castellonet de la Conquesta, Ròtova, Xeraco, Tavernes, Alfauir, Llocnou de Sant Jeroni, Xeresa, Beniopa, Simat o Gandia, entre unes altres, que pertanyen a la comarca de La Safor.


Els seminaristes s'incorporen durant dues jornades a l'activitat quotidiana de les parròquies de la zona i s'allotgen amb les famílies, que els acolliran en les seues cases, segons han indicat  l'agència AVAN fonts de la rectoria territorial VIII de l'arxidiòcesi.

Hui dissabte, a les 11 hores, s'ha celebrat l'acte de presentació dels sacerdots de l'arxiprestat en el monestir de Simat de la Valldigna, “amb una breu oració”.

Després, els seminaristes es distribuiran en les parròquies, “en les quals s'incorporaran a les celebracions litúrgiques i a les activitats pastorals habituals, com les catequesis o els Juniors MD, i coneixeran a les famílies amb les quals compartiran aquesta visita”.

El diumenge, a les 16:30 hores, la parròquia de Sant Nicolás del Grau de Gandia acollirà una celebració de comiat en la qual, “com és habitual, alguns dels seminaristes, sacerdots i famílies participants en aquesta trobada donaran testimoniatges espontanis de com han viscut aquesta experiència”.

Al llarg de l'any se solen organitzar dues visites de seminaristes als arxiprestat de la diòcesi, unes convivències “que són molt beneficioses per a les parròquies i famílies que els acullen, per al seminari, com a comunitat formativa, i per als seminaristes perquè coneixen en primera persona la realitat que viu un sacerdot”, segons fonts del Seminari Major.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Que interessant!!!!

Anònim ha dit...

Saps lo que és més interessant que la noticia:
LA TEUA OPINIO !!

Anònim ha dit...

Em podrieu dir si demà la missa de les huit es a la capelleta?

Anònim ha dit...

Pa que vols saber-ho, si no tens que anar?

Anònim ha dit...

Com que la noticia no és interessant ?
Mentres anem discutint tonteries, els retors, poc a poc es faran els amos del convent i tot lo que puguen arramplar.

Anònim ha dit...

Que no és interessant? Mira, a mí sí que m'ha interessat perquè m'ha servit per a ratificar que la gent que ve a Simat de turisme o de congressos o de seminaris són tots uns butxaques buides. La gent que ve al monestir no té ni per fer-se un café. I això sí que m'interessa. O l'ajuntament canvia el tipus de públic que ens porta o no eixirem mai del forat.