divendres, 4 d’octubre de 2013

TORNA EL SENY AL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ


Deu anys després de que Arc Iris recomanara la rehabillitació de vivenda com a motor per al sector de la construcció, en compte de l'ocupació irracional i indiscriminada de nou sòl, les autoritats sembla que entren en raó. La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha assenyalat este divendres 4 d'octubre que la rehabilitació d'habitatge "pot ser el motor" que dinamitze el sector de la construcció "tan castigat per la crisi".
Isabel Bonig i l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, com a presidenta de l'empresa pública de promoció immobiliària Nous Espais Torrent, han signat un conveni de col·laboració per a l'ús i difusió de la web www.calidadentuvivienda.es de l'Institut Valencià de l'Edificació, segons ha indicat la Generalitat Valenciana en un comunicat.
Durant la signatura del conveni, Isabel Bonig ha assenyalat que des del Consell "s'estan impulsant" actuacions de rehabilitació i reforma dels habitatges de manera que "es col·labore en la dinamització econòmica del sector de la construcció tan castigat per la crisi", alhora que es fomenta l'actualització del parc habitatges a les noves demandes socials.
En aquest sentit, la consellera ha destacat l'anunci que va realitzar el president de la Generalitat en el discurs del debat de Política General, sobre una nova deducció autonòmica en l'IRPF per obres de millora de l'habitatge que ajudarà a impulsar l'activitat en el sector i la creació d'ocupació.
Segons ha afegit Bonig, aquesta web ofereix tota la informació "rellevant" que necessita el ciutadà per a reconèixer i millorar la qualitat del seu habitatge. Així mateix, ha explicat que es concep com un instrument de "conscienciació i divulgació", on es fa partícip al consumidor de la seua importància en la millora de la qualitat en l'edificació, en la reducció del consum energètic de les seues llars o, fins i tot, en l'impacte mediambiental.
Així, ha ressaltat la importància de la signatura d'aquest conveni per a la difusió dels continguts de www.calidadentuvivienda.es i ha reiterat la "voluntat" de la conselleria de seguir establint una "estreta col·laboració amb aquelles entitats que comparteixen amb nosaltres l'objectiu d'informar i sensibilitzar al ciutadà", ha agregat.
Amb el conveni signat amb l'Ajuntament de Torrent ja són 42 entitats les que col·laboren en la difusió i ús d'aquesta pàgina web amb l'objectiu que el seu contingut arribe al major nombre d'usuaris.
La web es desenvolupa en quatre seccions: 'Triar habitatge amb qualitat'; 'Estalviar energia en el teu habitatge'; 'Millorar l'accessibilitat', i informació per a estrangers interessats en l'adquisició d'un habitatge a la Comunitat.
La qualitat de l'aire, l'estalvi de l'energia, el confort acústic, la funcionalitat, la sostenibilitat i l'accessibilitat són els paràmetres bàsics que regeixen els criteris de qualitat en l'habitatge. En www.calidadentuvivienda.es es pot trobar consells i informació sobre aquests aspectes ja siga per a comprar o rehabilitar l'habitatge.
Així mateix ha recordat que un habitatge accessible millora la comoditat i l'accessibilitat de les persones majors i amb mobilitat reduïda. Amb aquest objectiu, la web fa un recorregut de com han de ser les parcel·les, les entrades, els vestíbuls, els elements auxiliars, els ascensors i les rampes.
Finalment, la web dedica una secció en anglès dirigida als estrangers que estiguen interessats en l'adquisició d'un habitatge a la Comunitat Valenciana. En aquesta secció es poden trobar informació precisa sobre el sistema de garanties de qualitat tècnica, legals i administratives que regula l'edificació.