divendres, 9 de maig del 2014

LA FUNDACIÓ JAUME II NO RENUNCIA A CONSTRUIR L'HOTEL PROJECTAT A L'ANTIGA HOSTATGERIA DEL MONESTIR

Salvador Vila i Anabel Trujillo, este dijous, a l'Almàssera. 
El hotel projectat a l'antiga hostatgeria del monestir de la Valldigna es va arraconar fa uns anys per la manca d'inversors i per la caiguda d'ingressos a les administracions públiques. No obstant, la Fundació Jaume II, que gestiona el recinte, no ha renunciat al projecte i confia en rescatar-lo només revertisca la situació econòmica.
Ho ha dit este dijous la gerent de la Fundació, Anabel Trujillo, a preguntes del públic durant la conferència que ha oferit l'arquitecte restaurador del monestir, Salvador Vila, amb motiu del 15 aniversari de la pròpia Fundació.
Trujillo ha afirmat que a mesura que es capgire la situació econòmica i vaja avaçant la restauració del cenobi, confia en que retorne l'interés d'inversors privats per recuperar l'antiga hostatgeria i fer-a funcionar com a hotel, amb l'atractiu d'estar ubicada a l'interior del monestir, circumstància que suposaria un valor afegit com a lloc d'allotjament.
Per la seua  banda, l'arquitecte Salvador Vila ha fet una repassada de les etapes de la restauració del monestir i ha avançat alguns projectes, com ara la creació d'un museu amb els milers de peces arqueològiques que s'han recuperat amb les successives excavacions.