dimarts, 27 de maig del 2014

UN INCENDI CREMA LA ZONA DELS CLOTS

foto: pep cubero
Un incendi presumiblement intencionat originat sobre les 16 hores d'este dimarts afecta a una ampla zona d'horts abandonats situada tot just al centre de la Valldigna, entre els termes de Benifairó i Simat. Es tracta d'una zona coneguda com Els Clots, la qual fa dècades es va destinar a l'extracció de terra de conreu, que després va ser abocador, i que ara estava plena de vegetació, sobretot canyar.
Fonts del servei d'extinció han apuntat que en l'origen del foc s'na localitzat fins tres focus, la qual cosa porta a pensar en un incendi intencionat.
Diverses dotacions de bombers i un helicòpter tracten de controlar el foc, que ha adquirit grans dimensions a causa de l'abundant vegetació. El soroll de les flames es podia escoltar des de Simat, a més d'un quilòmetre de distància del foc. 
La preocupació rau ara en la gran quantitat d'horts abandonts que hi ha al voltant de la zona del sinistre, i que representen un perill afegit. El percentatge de terres abandonades a eixa zona és superior a la mitjana, degut a les nombroses operacions de compra-venda i posterior abandonament de conreus que s'hi va produir a conseqüència dels intents de construir un camp de golf i una macrourbanització.
Està contribuint també a les dimensions de l'incendi la falta de pluges i el consegüent estat ressec de la vegetació. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

La acció incívica de la gent i la absoluta deixadesa de l'ajuntament ha fet la resta.