Els millors experts en història medieval i els millors estudiants seleccionats en funció del seu curriculum i dels seus treballs d'investigació, participen des d'este dimarts i fins dijous en la novena edició del curs d'especialització en Història Medieval al monestir de la Valldigna.
El fet, però, passa desapercebut a la Valldigna, tot i ser un esdeveniment del màxim nivell acadèmic. Ni la web de l'Ajuntament de Simat, ni la de la Mancomunitat, ni la de la Fundació Jaume II tenen una sola ressenya de l'activitat, ni s'ha fet cap acció de difusió, ni s'han programat activitats parel·leles que puguen embriagar l'entorn local del clima acadèmic.
Per deixar perdre, s'ha deixat perdre fins i tot que els participants es puguen allotjar a la Valldigna durant els tres dies del curs, ni que fora en cases particulars, i els estudiants i ponents es desplacen a diari des de València en autobús. És un efecte de la despreocupació institucional a l'hora de dotar a la zona d'algun tipus d'allotjament.
El curs
El curs està organitzat per la Societat Espanyola d'Estudis Medievals, i la Universitat de València, en col·laboració amb la Mancomunitat de la Valldigna i la Fundació Jaume II el Just, i en esta novena edició porta per títol." El medi, l'ambient. Paisatge, espai i naturalesa, segles XIII-XV".
Està dirigit a estudiants de doctorat, llicenciats i estudiants del darrer curs d'història, art, lletres i humanitats d'universitats de tota Europa. Entre els ponents figuren Pau Viciano, de la Universitat de València Juan Utrilla, de la Universitat de Saragossa; Isabel del Val, de la Universitat de Valladolid, i Fabrizio Titone, de la Universitat del País Basc.
Han estat seleccionats vint alumnes, prèvia presentació del curriculum i avals dels professors, a més d'un resum de les seues tasques de recerca, entre les quals, sis han estat seleccionades per a exposar-les.
1 comentari:
És una pena la desinformació i el poc interés. Que no torne a passar.
Publica un comentari a l'entrada