dimecres, 4 de març del 2009

EL VOT EN BLANC A L'EXECUTIVA DEL BLOC

UN ARTICLE DE RAFAEL BENEYTO
President de la Coordinadora del Bloc de Progrés Valencianista
El diumenge 1 de març al plenari del Vé Congrés Nacional del BLOC no es va poder pujar al faristol a opinar sobre la candidatura de la ja aprovada i nova Executiva Nacional del nostre partit, al ser la única opció. Però des del BpV volem explicar a tots els militants i simpatitzants del BLOC perquè vam demanar el vot en blanc a eixa Ejecutiva i per tant us reproduim el que haguerem pujat a dir d’haver pogut:
Al Vé Congrés del BLOC que acaba de finalitzar no poguérem explicar les raons del vot en blanc a l’Executiva proposada per Enric Morera.
Jo personalment, no he acceptat participar a la candidatura d’Enric Morera per a l’Executiva Nacional. És la primera vegada que dic no a currar de valent pel valencianisme polític des de llocs de responsabilitat. I em dol.El Bloc de Progrés Valencianista, i sé que compartit per molts militants del BLOC, tenia moltes esperances en este Congrés. Podíem entre totes i tots llançar un discurs il.lusionador de renovació d’idees, d’organització i de persones, per encarar una nova etapa.Trobe que el discurs contemplat a la ponència política és correcte, però s’ha de concretar amb el producte polític, la comunicació, i l’acció organitzativa i institucional que tindrem que confiar amb la nova direcció. I ahí no veig les coses clares.Després de la meua experiència a la darrera Executiva, us tenia que demanar no tornar a configurar una direcció nombrosa, de persones triades en base a quotes de corrents, territorials o de famílies. Sembla ser que no ha pogut ser i ens tornaran a proposar una Executiva Nacional de més de 20 persones. Jo no puc tornar a caure al mateix defecte que ja vaig anunciar al darrer Congrés. A mi ja no en valen les promeses d’Enric Morera que tot anirà bé. Els fets s’han imposat estos tres darrers anys, i tota l’organització ha patit les conseqüències de no tenir direcció.
L’etapa precongresual d’este Congrés ha confirmat uns nivells de participació baixissims (tant pels militants que han assistit a les reunions i assemblees, com per les esmenes presentades a les diferents ponències). I això vol dir alguna cosa. Els militants manifesten el seu cansament i desil·lusió, però es conseqüència de com s’han fet les coses. Des del punt de vista electoral, la política de pactes i la campanya de les darreres eleccions generals, han deixat molt tocada l’organització. I no pot ser que les persones responsables d’estes àrees continuen dirigint des del primer nivell el BLOC. Ja al Congrés, els resultats de la votació de l’informe del Secretari General han confirmat tot açò, ja que més de 25 delegats han preferit no votar en cap sentit, la qual cosa deixa el recolzament de l’informe sota mínims.
L’Espai Valencià de Progrés i el valencianisme d’identificació s’han de gestionar per persones noves. Gent que es va incorporar a la política amb el naixement del BLOC, que han dut endavant una tasca important a nivell orgànic o institucional. Renovació en profunditat per a tancar la transició de la primera etapa del BLOC (la de la institucionalització) i obrir-ne una nova sense cap restricció. Jo personalment he triat no ocupar un lloc de responsabilitat per a llevar-li l’oportunitat a esta gent nova.
Al Bloc de Progrés Valencianista no trobem acertat que els mateixos responsables que ens plantejaren el pacte amb Unió Valenciana a les eleccions generals de l’any 2004, que ens porten al Compromís per a les eleccions autonòmiques del 2007, que fins i tot ens proposaren un pacte amb IU federal per a les eleccions generals del 2008, siguen les encarregades de configurar el nou Espai Valencià de Progrés.
La política per desgràcia enganxa a poca gent, però enganxa de valent. Per això entenc totes les justificacions per a acceptar estar a l’Executiva Nacional del BLOC. Ara bé la coherència amb tot el que us he exposat m’impedeix acceptar l’oferiment d’Enric Morera. Ha faltat decisió en fer la renovació, de persones i de tècnica organitzativa, i a nivell personal li ha faltat confiar en mi i una mica de generositat per a sumar altra gent a la seua candidatura. I la confiança i la generositat son hui per hui indispensables per a dirigir persones.
Per tot açò el Bloc de Progrés Valencianista ha decidit no participar en esta Executiva proposada, i per tant no anem a votar-la. Us demanem el vot en blanc. I també us preguem no tingau por a cap cosa, perquè si fem cas a la por que ens volen transmetre alguns de forma interessada, justificarem a aquell electorat que ens abandona per por al PP i vota al PSOE.
Gràcies per la vostra intenció.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Poseu-se en casa vostra i deixeu en pau als demés partits.

Anònim ha dit...

Donar informació i publicar articles de gent que no va poder parlar al congrés del BLOC, és posar-se a casa de l'altre.
Imagine que eres un autèntic democrata.
Així m'agrada.

Anònim ha dit...

El mateix vos dic, BLOC :
Poseu-se a casa vostra i deixeu en pau Simat.

Anònim ha dit...

Els partits son entitats públiques, que reben subvencions i tenen molts privilegis.
Així que tot el món té el dret de parlar, comentar i criticar sobre la actuació de qualsevol partit.

Sembla que hi ha gent que açò no ho té gens clar.