dilluns, 16 de març del 2009

L'ESGLÉSIA CONFIRMA QUE LES OBRES DE REHABILITACIÓ FARAN DESAPARÉIXER ELS SÍMBOLS FRANQUISTES


L'empresa adjudicatària de les obres de restauració de l'església de Sant Miquel de Simat han confirmat que els treballs faran desaparéixer els símbols franquistes que encara s'hi poden vore a la façana principal del temple, tal com ha ordenat la pròpia Església, fent complir així la Llei de la Memòria Històrica.
Les inscripcions en homenatge als caiguts del bàndol nacional no només s'ocultaran sota la nova capa de pintura, sinó que es faran desaparéixer de forma definitiva de manera que no tornaran a apreciar-se quan es deteriore la façana.
Les obres de rehabilitació han deixat al descobert la totalitat dels rètols, on ara s'hi pot llegir amb total claredat allò de "José Antonio, presente" i tota la resta de mamarratxades. Serà només per uns dies, fins que els operaris piquen la façana i apliquen la corresponent capa de pintura.
Cal recordar que les obres actuals de rehabilitació de la façana corren e càrrec de la parròquia, i per tant cal agrair a l'Església la decisió de fer desaparéixer els símbols franquistes, tot i que cal recordar-li al clero que el contrari suposaria incomplir la llei.
DESCOBERTES INSCRIPCIONS REPUBLICANES
Les obres de rehabilitació han deixat també al descobert inscripcions del bàndol lleial al règim legítim de la República, com ara un cartell que ha aparegut a la part esquerra de la façana on s'hi pot llegir "Prohibida la entrada a toda persona ajena al comité". És una indicació que s'hi va fer a mà durant els anys de la guerra, i que testimonia l'ocupació del temple. Eixa inscripció, com les d'abans, també desapareixerà.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això serà si el trio ho permeteix