dilluns, 15 de març del 2010

ES REPRÉN LA RUTA DELS MONESTIRS



La primera etapa de la ruta dels monestirs, suspesa el 7 de març a causa de la pluja, es realitzarà aquest diumenge 21 de març, amb la qual cosa es reprendrà la iniciativa amb tres setmanes de retard, fent córrer tot el calendari inicial.
La ruta dels monestirs és un projecte en el que s'han involucrat cinc ajuntaments de la Ribera Alta, la Safor i la Vall d'Albaida, la Generalitat i la Diputació de València, i que va inaugurar el president de la Generalitat el 14 de març de 2008, encara no ha tingut una repercussió significativa sobre l'activitat turística a Simat.
Un grup de particulars ha decidit organitzar rutes periòdiques amb una eixida mensual per tal d'activar el tràfec de caminants. La primera etapa prevista el diumenge 7 de març es recorrerà el dia 21. Un autobús eixirà des de la portalada de l'antic monestir de Simat a les 08:30 amb destinació Gandia per a fer un itinerari a peu fins a Almiserà, recorrent el centre històric de Gandia, la ribera del Serpis, l'antic traçat del ferrocarril d'Alcoi, Almoines, Beniarjó, Beniflà, Palma, Ador, el monestir de Sant Jeroni a Alfauir, i Ròtova, per a vorejar el riu Vernissa fins arribar a Almiserà. Allí els participants tornaran a pujar a l'autobús de tornada a Simat cap a les 17:00 hores. A Simat les inscripcions per a fer aquest recorregut, que conforma l'etapa 1 de la ruta, es poden fer a l'Oficina de Turisme de Simat (telèfon 96 2810920).
L'esmorzar i el dinar es faran en ruta, pel que cal portar entrepans i beguda. La ruta completa unix les comarques de la Ribera Alta, la Safor i el Vall d'Albaida, recorrent 17 municipis i 5 monestirs. A través d'una sendera de gran recorregut, el GR-CV 236 (de 90 km), esta ruta permet recórrer sengles antigues d'origen medieval (com el Pas del Pobre), vies pecuàries, camins reals, senderes de muntanya, camins rurals i antigues vies de ferrocarril, a més de conéixer cinc monestirs de les comarques centrals, que van ser importants centres espirituals i culturals de la nostra terra, els monestirs de La Murta (Alzira), Aigües Vives (Carcaixent), Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna), Sant Jeroni de Cotalba (Alfauir) i Corpus Christi (Llutxent).
Tot i això, dos anys després de la inauguració d'aquest paquet turístic, els fruits no són encara els desitjats per a Simat, tot i disposar del principal atractiu de la ruta.Potser el poble més beneficiat ha estat fins ara Llutxent, i s'hi instalarà un hotel-escola finançat per la Generalitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mare meua quines vacances arquers!!! sou falleros o que????