divendres, 30 de juliol del 2010

DE NOU FOC I SENSE AJUDES PER AL VOLUNTARIAT AMBIENTAL

Esquerra Unida de la Valldigna ha emés un comunicat, que subscriu en la seua totalitat Arc Iris, en el que lamenta que la que Conselleria de Medi Ambient denegara les ajudes als projectes de voluntariat ambiental per a la prevenció d’incendis a Simat i Benifairó, tal com va fer saber Arc Iris davant el silenci de la regidoria de Medi Ambient.
Esquerra Unida lamenta que de nou les flames hagen fet la seua presència a la nostra vall, més si cap, pel fet que l’incendi declarat a Simat, ha sigut presumptament intencionat. Aleshores malgrat felicitar la Conselleria per la ràpida actuació i la important dotació de mitjans d’extinció lamenta la poca implicació en recursos econòmics i humans de la Generalitat en les tasques de prevenció.
La formació d’esquerres lamenta que la que Conselleria de Medi Ambient denegara les ajudes als projectes de voluntariat ambiental per a la prevenció d’incendis a Simat i Benifairó
Els Col·lectius d’Esquerra Unida de la Valldigna, lamenten a més, que la Conselleria de Medi Ambient denegara les ajudes als projectes de Voluntariat Ambiental sol·licitats per les regidories de Medi Ambient dels Ajuntaments de Benifairó i Simat. Uns projectes que tenien com a objectiu principal la prevenció dels incendis forestals durant els mesos d’estiu, i que incloïen de forma coordinada diferents activitats de vigilància, control i informació. A més la formació d’esquerres no comprén com la Conselleria atorga ajudes al projecte de Barx, mentre que els de Benifairó i Simat que s’elaboraren de forma coordinada tots tres, fou denegat argumentant insuficient valoració del projecte.
Esquerra Unida s’ha significat per manifestar-se reiteradament en contra de la política de la Conselleria de Medi Ambient, no sols de prevenció dels incendis forestals, sinò també de les repoblacions posteriors. Conselleria destina poc recursos econòmics i humans a la prevenció dels incendis forestals que tenen una major efectivitat i, a més ho fa de forma descoordinada i contraproducent. De fet, EUPV denuncià en el seu dia la gestió de la superfície cremada al Monduver.