dijous, 22 de juliol del 2010

PROPAGANDA

Les regidories de Cultura, Joventut, Esports i Turisme de l'Ajuntament de Simat han emés un comunicat en el que informen de "l'èxit de participació en l'agenda cultural i esportiva de juliol a Simat", tot tractant de rebatre un article publicat per Arc Iris a aquesta web en el que alertava de l'aspecte dessolador que d'uns anys ençà presenta Simat en els mesos de juliol, en contra del que era la tònica els anys anteriors.
No es tractava d'una crítica política dirigida a ninguna persona concreta, només una advertència de que calia prendre mesures per capgirar la situació. No obstant, el multigovern deu haver-se donat per al.ludit. Arc Iris reconeix l'esforç per ofertar una agenda cultural i festiva d'estiu, però alhora caldrà estar d'acord en què le'stratègia no funciona. Es tracta de bones iniciatives lúdiques i culturals, però que evidentment no són eficients. Arc Iris no en té la fòrmula, però tampoc estem al govern. No obstant oferim la nostra col.laboració per revitalitzar l'estiu a Simat.
Ja vam començar mal quan el divendres 2 de juliol una nova discomòbil a la Font Gran no va congregar literalment ningú. Zero. Juli Ibàñez sembla ser l'únic animal que ensopega dos vegades amb la mateixa pedra, perquè l'any passat ja va tindre una mala experiència amb la discomòbil. Entre les causes figura la mala idea de fer coincidir la discomòbil amb les 24 hores de futbet.
Les revetlles d'este mes de juliol han estat també un estrepitós fracàs per una mala organització. La revetlla dels pilotaris, per eixemple, es va fer coincidir amb la festa del futbol base. I la prova irrefutable de que Simat està desert la tenim en l'activitat de bars i terrasses. Les que estan obertes, que són poques, estan buides.
Pel que fa al cinema a la Font Gran, a la primera sessió el 4 de juliol petaca: es va cremar la cinta als cinc minuts de projecció, i el responsable va plegar i se'n va anar.
No obstant, per a l'Ajuntament tot és un èxit, i a més l'alcaldessa Sirerol es permet el luxe en el comunicat de premsa d'expressar el seu agraïment a veïns i veïnes "que setmana a setmana són partícips de totes aquestes activitats". Això es diu desdibuixar la realitat i enganyar els ciutadans.