dilluns, 10 d’octubre del 2011

LLIBRES DE TEXT: NOU COLPET A LES FAMÍLIES

Per si no fóra prou el pagament d'una sola vegada de nombrosos rebuts d'impostos municipals, ara cal afegir una altra volta de rosca.
Durant alguns anys, l'ajuntament ha estat pagant a les famílies, la meitat de l'import que el bo escolar per a llibres de text no arribava a cobrir. De manera que si els llibres costaven 300 euros i el bo era per 150, l'ajuntament pagava 75 euros.
Doncs bé, ja el curs passat amb el tripartit al capdavant, es va deixar de pagar eixa ajuda. Però es va deixar de pagar, no perquè hi haguera cap estudi, raó o causa que ho impedira, ni tampoc ningú del tripartit va eixir a donar explicacions del perquè. Eixa ajuda va desaparèixer per art de màgia: Simplement l'ajuntament mai va reclamar les factures a les famílies. I clar si no les reclama, doncs no les paga.
Aquest curs, ja avançat el mes d'octubre, l'ajuntament, ara de la mà del PP, tampoc ha dit res de l'assumpte. I ahí tenim, moltes famílies desesperades per l'assumpte de les cooperatives, esperant un bàndol, que els avise per a portar les factures a l'ajuntament. Ningú sap si hi hauran ajudes o no les hi hauran.
Que no esperen res perquè no hi ha diners, diran alguns.
Uns altres diran que els diners dels llibres  han volat amb els 9.000 euros que va costar l'orquestra Montecarlo el dia del 9 d'octubre.
Totes estes coses s'aclaririen millor si hi haguera un Consell Escolar Municipal, com hi ha en molts pobles. Però els qui manen (abans el tripartit, ara el PP ), no tenen cap interés en que eixe Consell funcione, perquè no volen que ningú clave els nassos en uns assumptes que malgrat interessar i afectar a tot el poble,  ells volen portar d'amagat i fer les coses sense que ningú s'entere. 
Total, que entre tots la van matar i ella sola es va morir. Al final a pagar sempre "pocarropa".

27 comentaris:

Anònim ha dit...

aci sols es calfeu el cap en proposar CONSELLS?Consell agrari,consell educatiu....

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

Millor que es calfen el cap que no res, com tu que l'únic que fas es protestar de totes les idees que es proposen i no en diu ninguna.
És una vergonya que l'ajuda als llibres haja desaparegut, sense dir res ni donar cap explicació per part de la Sra. Agustina que era la que manava l'escomençament del curs passat. Ara el PP pareix que està fent el mateix donar la callada per resposta, es veu que li va pareixer bé el que es va fer el curs passat, menos verbenes cares que al final ballariem amb qualsevol més barata i més preocupar-se del que ens passa a la gent del poble. Ara ens carreguen l'aigua i la contribució quant la major part de Simat o no te feina, o li deuen diners dels sous, o no li han pagat les taronjes, i es sorprenen que la gent no paga. Haguera sigut més fàcil passat els rebuts quant la campanya de la taronja haguera començat, a finals de Novembre o Desembre, que la gent ja haguera començat a treballar o donar facilitats per a pagar a trimestres.

Anònim ha dit...

M'han dit que ja es pot criticar al PP de simat sense criticar al tripartit en la mateixa frase. Ja ho heu provat?

Anònim ha dit...

Criticar, a qui s'ho meresca. Ara fes una baremació a vore qui s'ho té més merescut. Que el PP serà el PP, però arrea que el tripartito va deixar el llistó alt. Com per no votar-los en vint anys.

Anònim ha dit...

M'han dit que si critiquen al tripartit serà perque algo hauran fet que es criticable.
O vols que el critiquen per no fer res?

Anònim ha dit...

Sóc el mateix de antes.
Volia preguntar-te si a tu t'importa més que critiquen al tripartit o lo dels llibres.
Perque ací volem parlar de lo dels llibres.

Anònim ha dit...

Si es té que donar alguna ajuda valdría mes que en conter de donar la ajuda la llibres, per exemple, es donara de altra manera com podría ser la baixada dels impostos municipals que ens afecten a tots. Hi ha gent que no te xiquets en edat escolar i també está passant-ho molt mal perque s'ha quedat sense faena. Crec que sería una manera mes justa de que ens ajudaren a TOTS.

Anònim ha dit...

Efectivament també es podria fer amb els impostos.
La questió es fer algo, i no quedar-se en que si el que estava antes també ho ha fet, o si no ha a fet.

Anònim ha dit...

Tinc interés en saber si la moció que restaurava el C/ AL TALL a Simat s'ha fet ferma, podeu informar ?

Anònim ha dit...

Ara quan es cree el consell del C/Altall mos informaran no patixques.

Anònim ha dit...

Si els que manen no foren tant impresentables uns i tant ineptes altres, no caldria tant de Consell.
Aixina que si que patim si (i lo que mos queda).

Anònim ha dit...

Per descomptat que s'haurà fet ferma... abans totes les setmanes posaven un article de protesta (donava igual si passaven coses més importants al poble) i des de fa un parell de mesos que ja no escoltem plorar a Víctor

Anònim ha dit...

D'aci 30 anys si tampoc hi han ajudes per als llibres o si cau un meteorit a Simat també tindrà la culpa el tripartit, ya voreu...

Anònim ha dit...

Del meteorit no se qui tindrà la culpa, pero que l'any passat no hi hagueren ajudes de llibres va ser perque el tripartit no va voler, i si enguany no n'hi han, serà perque el PP no vol.
Aixina de clar, t'agrade o no.
I lo demés tot és bla, bla, bla

Anònim ha dit...

Ni cas. Hi ha algú desfaenat a estes hores del matí. Posa't a treballar, gandul.

Anònim ha dit...

Per a ú que tinga faena, és molt fàcil dir li gandul a un que no en té.
En el paro que hi ha, desfaenats en hi han uns quants.
Sort teua si tens treball.

Anònim ha dit...

Per lo menos feste el llit, o ves a portar el pa, en conter d'estar posat comentaris per internet, gandul.

Anònim ha dit...

Tens ganes de burlar-te malnascut

Anònim ha dit...

IGUAL DE GANDUL-GANDULA SERAS TU CUANT LI CONTESTES AL CAP DE UN MINUT SEGUR QUE ESTAS FENTE EL LLIT Y YA AURAS ANAT APER EL PA DE FAENER-A QUE ERES

Anònim ha dit...

Ah, tu si que eres treballador/a, que has tardat deu hores en contestar. Quan més tardes en contestar, més treballaor/a eres. Així que, senyores i senyors, tarden vostés unes hores en interactuar perquè sinó seran acusats de ganduls. Pa mi que t'enteres de res.

Anònim ha dit...

Xe, no passa res, demà dia de la raça, tots a fer el gandul.

Anònim ha dit...

Demà dia de la raça? No hi ha res a celebrar, que ho pregunten als sudamericans.

Anònim ha dit...

pero a quins sudamericans?als que estan alli perque els seus avantpasats sen anaren cap alli a buscarse la vida fa 500 anys mentre els meus es quedaren aci?perque de indigenes en quedaran ben pocs no?

Anònim ha dit...

A estos que tontejen que si gandul, que si fes-te el llit, els importa un ou lo dels llibres.
Insolidaris i malapatosos es lo que sobra.

Anònim ha dit...

En queden pocs? en alguns paisos en són més que els descendents dels colonitzadors. A més molts d'estos últims saben de la massacre castellana.

Anònim ha dit...

pues o sabran mès o menys com si em preguntares a mì, que se jo (perque moros d`aquells ja no en queden)de la massacre de la corona d`arago a valencia.total fa cuatre dies.

Anònim ha dit...

pues o sabran mès o menys com si em preguntares a mì, que se jo (perque moros d`aquells ja no en queden)de la massacre de la corona d`arago a valencia.total fa cuatre dies.