dijous, 27 d’octubre del 2011

UN INTENT DE FUSIÓ ENTRE LES COOPERATIVES ES VA FRUSTRAR IN EXTREMIS

Les dos cooperatives de Simat van negociar enguany una possible fusió a iniciativa dels directius de la Sibeta. Van ser el president i el gerent de la Sibeta els qui van prendre la iniciativa i van demanar una reunió amb els seus homòlegs de la Cosiva per tal de negociar una possible fusió, reunió que es va celebrar abans d'esclatar la situació actual. No obstant, i per motius que Arc Iris desconeix, l'intent de fusió es va frustrar quan els responsables d'ambdues societats van aprofundir en els detalls.
Potser era massa tard, potser les situacions ho desaconsellaven, o potser hi va haver manca d'enteniment. La realitat és que eixa va ser la darrera oportunitat per tal de salvar la situació que s'ha generat ara, i no va collar.
En l'actualitat, la Sibeta està citant els treballadors de forma individual a reunions per negociar les situacions un a un.
Mentrestant, la situació a Simat és preocupant. Els subsidis s'esgoten de forma paulatina, el mercat laboral està absolutament paralitzat, i el govern local no sap per on tirar. Fins ara només ha sabut tirar de crèdit per a què, si més no, els petits acreedors cobren i puguen circular uns pocs euros pel poble.
Hem d'admetre que de forma tradicional, i des dels inicis de la democràcia, els governants locals no s'han preocupat mai d'implantar a Simat un model productiu estable alternatiu a l'agricultura, sostingut fonamentalment en el turisme. I ara la vida passa factura. La solució a curt termini no existeix, sobretot perquè l'ordenament urbanístic segueix paralitzat, no ha opció de generar sòl terciari, i a l'ajuntament no hi ha ni recursos ni idees.

16 comentaris:

el guerrer de l'antifas. ha dit...

tres cosetes:
1.-Enrique Gonzalez va explicar eixa reunió en una junta de socis, es va abortar perque segons ell, abans de casar-se devien abans festejar (literal). Abans d'escriure cal informar-se bé.
2.-S'ha intentat un altre model productiu amb el pla estratègic de turisme (que a hores d'ara no sabem si el nou govern ha enterrat) i amb un PGOU amb poligon industrial paralitzat en València.
3.- Abans s'havia intentat fer una macrourbanització amb camp de golf.

Per tant no es veritat que no s'haja intentat models alternatius a l'agricultura.
Les idees del PP simater per diversificar l'economia ni les sabem ni se les espera.

Anònim ha dit...

Què heu fet a la pàgina??? A mi no em va com sempre, molta publicitat i ja no van les noticies en tirereta. A La Cotorra al menys es veuen 4 ó 5 noticies a la pantalla.
Es una opinió personal, aixina com cuan canviareu el Absolut per una foto del poble, vos ho vaig dir lo que m'agradava, ara vos dic lo contrari.

Anònim ha dit...

Esta web informa bé, perquè almenys jo no sabia que s'havia fet eixa oferta de fusió. I si festejaven o deixaven de festejar, és secundari. La qüestió és que hi va haver una oferta de fusió, i jo m'he enterat per esta web.

Anònim ha dit...

Ja em va com sempre, estaveu arreglant-la????

Anònim ha dit...

resulta que el que es vol casar du meins de la mitat del deute i el que deu mes del doble vol festejar,a este senyor(literalment)quin adjetiu li coloquem per exemple prepotent.

Anònim ha dit...

resulta que el que es vol casar du meins de la mitat del deute i el que deu mes del doble vol festejar,a este senyor(literalment)quin adjetiu li coloquem per exemple prepotent.

Anònim ha dit...

Te moltissims adjetius calificatius i ho has clavat al calificar-lo (literalment) de senyor, que te ben poc.....
Un afan de protagonisme desmesurat es lo que també te.

Anònim ha dit...

es pot saber qui collons es l'asesor d'imatge de l'arc? te el gust al cul,mira que voler ser una formació politica i posarse un "buitre" de logo,en la que esta caigent sobre la clase politica en general de lo "buitres"i carronyers que son tots.cambieu de asesor reis.

Anònim ha dit...

El voltor sembla una paròdia de l'aguilucho de l'estanquera preconstitucional.

Anònim ha dit...

No es fixeu en tonteries.
Els "buitres" tots sabem per on paren.

Anònim ha dit...

La millor foto de capsalera d'esta pàgina es la que està feta desde el xalet il.legal, es veu el Poble molt bonic entre fulles de taronger que es lo més tipic que te Simat.

Fora botelles de Vodcka, calcetins gais i buitres (encara que hi han molts a Simat no es fauna autòctona del Poble)

Anònim ha dit...

Als bloquerets tenen malixia perque voldrien tindre una web com esta i no fan la o amb un canut.

Anònim ha dit...

una web com esta la voldria tot el mon, Microsoft esta intentant igualarla, pero no. hay tu tia. I com informatiu imparcial no fa falta que parlem, InterEconomia esta intentanto, pero estos mestres son in.igualables.

Anònim ha dit...

Ja ens ha eixit un imitador de Fofito.

Anònim ha dit...

Esta web com a mínim, serà tant imparcial com puguen ser les del PSOE o del BLOC.
Els que la fan, donaran la seua opinió. Com fan tots.
Cuantes tonteries s'han d'aguantar.

Anònim ha dit...

I enyoooooooooooor!!!!!!!