dimarts, 20 de desembre del 2011

LA LLUITA INTERNA DEL PSPV FA RODAR EL NOM DE SIMAT PER TOTA LA PREMSA

Manolo Mata, diumenge, a la porta del monestir.


El nom de Simat de la Valldigna i del monestir va rodar ahir en llocs destacats i a tota plana per tota la premsa valenciana, pels informatius de la televisió autonòmica, les ràdios, i per un grapat de diaris digitals. El fet de que un dels aspirants a substituir a Jorge Alarte al capdavant del PSPV, Manolo Mata, triara diumenge el monestir de Simat com escenari per llançar la seua plataforma i donar-se a conéixer, va congregar l'interés de la premsa política, que ahir es feia ressò amb grans espais. L'elecció del monestir de Simat per llançar la plataforma Esperança Socialista, amb la que Mata vol arribar a la secretaria general, no és casual. El monestir com a escenari resulta simbòlic i significatiu. A més de ser el centre geogràfic del País Valencià, el monument està definit a l'Estatut com el centre espiritual, històric i cultural dels valencians, i mostra de la grandesa del poble valencià. No obstant, i malgrat esta referència estatutària, Simat no ha mesrescut en tres anys una visita de Jorge Alarte ni com a secretari general, ni com a síndic socialista a les Corts. Un "oblit" que no ha passat desapercebut i que ha sabut aprofitar Manolo Mata amb audàcia per apropiar-se de la càrrega simbòlica de l'enclau. Si vols ser el líder d'una formació política valenciana, què millor que arrencar des del centre mateix del País Valencià.
Tampoc el nou president de la Generalitat s'ha dignat encara visitar el centre espiritual, històric i cultural dels valencians. Deu estar massa ocupat pensant com pagar tot el que deu la Generalitat.
El més beneficiat ha sigut Simat. Si corre la moda instaurada per Mata, Simat pot convertir-se en punt de pelegrinatge d'aquells que tinguen ambicions més enllà de l'àmbit comarcal. A més a més, el documentr amb el que Manolo Mata ha posat en marxa la seua plataforma  porta el nom de Manifest de Simat.