dimecres, 21 de desembre del 2011

LA SENTÈNCIA DE LA URBANITZACIÓ VERGERET DEIXA A LES CLARES PER A QUÈ ERA EL PROJECTE DE LAMINACIÓ DEL VACA

A simple vista es pot observar que la urbanització és una aberració, no cal ser enginyer. Ara no hem de pagar tots pel que han fet uns pocs.

La recent sentència del TSJ que declara il.legal la urbanització del Vergeret de Tavernes, construïda sobre la ribera del riu Vaca, deixa ben a les clares per a què era la inversió de 40 milios d'euros corresponent al projecte de laminació del riu. L'ex alcalde de Tavernes, Eugenio Mifsud, del PP, qui ha eixit ara en defensa d'esta actuació urbanística que ell va autoritzar, ens ha obert a tots els ulls quan ha revelat que la urbanització estava vinculada a l'execució del projecte de laminació, i que els recursos contra la sentència del TSJ estaran basats en la futura execució del projecte de laminació. En resum, l'Estat paga 40 milios d'euros per a que la iniciativa privada alce edificis de huit altures a la vora del riu. Es pot concloure sense fer massa voltes que les edificacions a la vora del riu a Tavernes ens costaran al conjunt dels ciutadans 40 milions d'euros, tal com va denunciar Arc Iris des del mateix moment que es va fer públic el projecte de laminació.
Arc Iris es va oposar des del principi a esta actuació, i va advertir de que es tractava en realitat d'un projecte de retenció d'aigües per tal d'evitar inundacions a les urbanitzacions de Tavernes, tant al poble com a la platja.
Ara sembla que no hi ha marxa enrere perquè la legalitat del Vergeret està vinculada a este projecte. No obstant, Arc Iris proposa que es modifique el projecte, que es respecte la ribera del riu i es preserve el seu estat natural, i es reduïsca l'actuació a les obres necessàries per legalitzar el Vergeret.