dijous, 17 de gener del 2013

TAVERNES RENUNCIA ALS GRANS PLANS URBANÍSTICS I SIMAT ES MANTÉ EN LA INDEFINICIÓ


Mentre el ple de Tavernes acaba d'aprovar la renúncia a la revisió del PGOU que anava a permetre dos grans actuacions urbanístiques a la zona litoral, l'Ajuntament de Simat es manté en la indefinició, no ha dit ni blanc ni negre, i ni tan sols té una agenda per a dotar al municipi d'un PGOU.
Tavernes de la Valldigna ha descartat els dos PAI que va anunciar fa vuit anys en ser inviables per la crisi econòmica: la Vall de la Mar i Granata Golf.

El tripartit justifica la mesura amb el canvi legislatiu, que deixa en mans de la Generalitat el futur dels plans urbanístics l'afecció dels quals supera l'àmbit local. L'exregidora d'EU Karina Vercher va demanar que s'aprofite aquesta renúncia per a repensar el model urbanístic, mentre que el PP va votar en contra de la retirada de la revisió, encara que també és partidari de refer el planejament sense renunciar a la proposta de revisió. 
Els PAI contemplaven actuacions urbanístiques sobre uns 6'5 milions de metres quadrats, amb una previsió 9.200 habitatges. La Vall del Mar comptava amb el suport de Bancaixa i contemplava un parc tecnològic, una marina interior, un camp de golf i més de 6.000 habitatges. Granata Golf pretenia crear més de 2.000 habitatges en la zona del Massalari i un camp de golf.
Davant la desestimació de la revisió del PGOU, l'empresa promotora de la Vall de la Mar no ha presentat al·legacions, mentre que la que propiciava Granata Golf sí va al·legar mostrant interès a continuar amb el PAI.
Per la seua banda, Simat té pendent d'aprovació el PGOU, però el Govern Local no té cap notícia de València. Si el PP deixa passar un nou mandat sense dotar al municipi d'una ordenació urbanística les conseqüències poden ser equiparables a la desfeta de la taronja, i deixarà al municipi sense alternatives, sense la possibilitat d'oferir sòl terciari, i deixant escapar oportunitats de negoci.