dilluns, 25 de març del 2013

EU DEMANA EXPLICACIONS PEL RETARD EN L'ARRIBADA DE MITJANS AERIS CONTRA L'INCENDI


VÍCTOR MANSANET PRESENTARÀ UNA MOCIÓ URGENT AL PLE

El diputat d'EUPV en les Corts Valencianes Lluís Torró ha reclamat explicacions al conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, sobre els "repetits retards" dels mitjans per a arribar a l'extinció dels incendis. Torró, en un comunicat, ha expressat la seua "preocupació" pel desenvolupament de l'incendi declarat el diumenge que "ha afectat ja els termes municipals de Barx, Simat de la Valldigna, Gandia, Xeresa i  Xeraco".
"Confiem que les flames puguen ser sufocades al més prompte possible, però de nou ens preocupa el temps de reacció que han tingut els efectius", ha destacat. Torró considera que Castellano "ha de donar explicacions de per què estem assistint en repetits incendis al retard en l'arribada dels efectius d'extinció". "Sospitem que els sistemes d'alerta estan fallant i que les retallades tenen molt a veure", ha assenyalat.
Lluís Torró ha subratllat que en els incendis de l'estiu passat a Andilla i Corts de Pallàs o en els més recents de la Marina, "hem constatat a través dels testimonis dels veïns de les zones afectades, el retard dels mitjans d'extinció del foc. El conseller haurà d'explicar què està fallant, perquè sembla que els sistemes d'alerta no estan funcionant com toca i els mitjans arriben més tard del que hauria de ser i per tant el foc s'amplia".
El parlamentari ha mostrat la seua preocupació "perquè a més del retard de l'arribada dels efectius, si se sumen unes condicions meteorològiques dolentes, com són les actuals, amb un vent molt elevat, les conseqüències són desastroses", ha subratllat.
D'altra banda, el regidor d'EUPV a Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha anunciat que presentarà una moció en l'Ajuntament en la qual reclamarà més mitjans d'extinció i la prevenció d'incendis.