diumenge, 24 de març del 2013

UN INCENDI DECLARAT A BARX AMENAÇA LES FOIES



Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València i dos mitjans aeris de la Generalitat treballen en la vesprada d’aquest diumenge en l’extinció d’un incendi forestal declarat en el terme municipal de Barx, al cim de Penyalva, i que pot afectar a la zona residencial de les Foies.
Segons han informat fonts de bombers, l’avís ha sigut rebut a les 17.40 hores i s’han desplaçat fins a la zona una bomba rural de Gandia, tres brigades, tres autobombes, un coordinador forestal, un tècnic forestal, un sergent i un oficial.
Així mateix, la Generalitat ha mobilitzat dos mitjans aeris per a col·laborar en la tasques d’extinció. 
El foc ha començat en una zona annexa al casc urbà de Barx, junt al col.legi públic, i s’ha estés amb força a causa del fort vent en direcció a la zona protegida del Mondúver i l’àrea de les Foies. Els mitjans aèris han tardat vora un hora en incorporar-se des de que s’ha produït l’avís, exactament a les 18:29. La força i la direcció del vent fan témer per la zona de les Foies. De fet, a les 19:00 hores part dels efectius d’extinció que estaven operant des de Barx s’han enfilat cap a les Foies, on hi ha centenars de xalés pertanyents al terme de Simat.