dimecres, 25 de setembre del 2013

ESQUERRA UNIDA PARTICIPARÀ EN L'HOMENATGE ALS MAQUIS D'ENGUANY


 
Pau Alabajos ha donat suport a l'Homenatge als Maquis. Foto. EU.

 Esquerra Unida del País Valencià de  Simat ha organitzat un viatge a Santa Cruz de Moya (Conca) per al pròxim diumenge, dia 6 d'octubre de 2013, amb la finalitat de participar en l'acte d'Homenatge als Guerrillers Antifeixistes (maquis) que van lluitar, després  de la guerra civil (1936-1939), a favor de la llibertat i de la democràcia i contra el franquisme. Aquesta població ha quedat com un símbol de la resistència antifeixista i, des del 2000, es commemora l'acte de reconeixement als maquis que van lluitar per la llibertat, tant els d'adscripció comunista com anarquista.

Enguany, Esquerra Unida i Arc Iris dipositaran una corona de flors en el monument al guerriller que hi ha a Santa Cruz de Moya. També està prevista la participació de representants d'un antic batalló de la resistència francesa en la II guerra mundial en què van col·laborar guerrillers valencians i de la resta de l'Estat espanyol. Els actes han estat orgnitzats per l'associació La Gavilla Verde i per diverses entitats republicanes.
 
Tots els simpatitzants d'EU i d'Arc Iris que vullguen assistir a l'acte, poden inscriure's en el bar Sagtasta o demanar informació al telèfon 628 53 99 78 abans de l'1 d'octubre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qualsevol iniciativa per a no olvidar als que lluitaren hasta el final contra la dictadura, es bona