dimarts, 9 de febrer del 2010

ÁTICA RECUPERA L'ÚS DE LES SEUES TERRES

L'empresa immobiliària Ática, una de les que més sòl ha acumulat a la partida del Mig l'Horta de Simat amb la perspectiva de que s'autoritzara el camp de golf i la macrourbanització, ha demanat als antics propietaris, que encara estaven conreant les terres amb permís de l'empresa, que abandonen l'activitat. La immobiliària ha decidit recuperar l'ús del sòl després d'una tensa reunió que els seus representants van mantindre amb l'alcalde, i que va acabar amb trencament de palletes. Com a conseqüència, Ática ha demanat als anteriors propietaris que cullen les actuals collites i posen les terres a disposició de l'empresa, actual propietària.
Ática havia accedit a cedir l'ús dels bancals als anteriors propietaris en tant no s'aprovés el camp de golf, però davant del retard i la manca de perspectives, potser ara la immobiliària pense dedicar-se a l'activitat agrícola.
El desacord amb l'ajuntament té diversos orígens. Per una banda tenim un redactor del PGOU, l'arquitecte Bernardo Montserrat, que està desatenent les seues obligacions amb Simat. Montserrat té un peu a Gandia i l'altre a Hongria, on està construint un circuit de Fòrmula 1 calcat del de Xest, que també és obra seua. Eixa tasca no li ha permés d'ocupar-se de forma adequada a resoldre el trencaclosques amb el que s'ha convertit l'urbanisme a Simat, una situació, d'altra banda, que podria servir a l'Ajuntament per denunciar el contracte amb l'arquitecte i rescindir-lo.
I d'altra banda tenim un govern local heterogeni on cadascú estira en una direcció. El PSPV era partidari d'autoritzar l'actuació urbanística, Esquerra (Republicana) era poc inclinada però es va engolir la figura de sòl no urbanitzable comú, que vol dir que ara no però més endavant potser. I del Bloc no sabem si vol carn o peix.
Per últim tenim una Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge que està a punt d'enviar un encàrrec a l'Ajuntament de Simat: el PGOU que vostès han remés no és vàlid i si volen que s'aprove han de sotmetre'l a un procés d'exposició al públic. Amb això, s'acomplirà el que va avançar Arc Iris fa dos anys: que s'esgotarà el mandat sense haver avançat un pam. Tots estimaven Simat, però entre tots el van matar.