divendres, 26 de febrer del 2010

SIMAT VOL TREURE PUNTA A LA RUTA DELS MONESTIRS


La ruta dels monestirs, un projecte en el que s'han involucrat cinc ajuntaments de la Ribera Alta, la Safor i la Vall d'Albaida, la Generalitat i la Diputació de València, i que va inaugurar el president de la Generalitat el 14 de març de 2008, encara no ha tingut una repercussió significativa sobre l'activitat turística a Simat.
L'Ajuntament de Simat està decidit a capgirar la situació i ha decidit organitzar rutes periòdiques el darrer diumenge de cada mes per tal d'activar el tràfec de caminants. La primera etapa es recorrerà diumenge 7 de març. Un autobús eixirà des de la portalada de l'antic monestir de Simat a les 08:30 amb destinació Gandia per a fer un itinerari a peu fins a Almiserà, recorrent el centre històric de Gandia, la ribera del Serpis, l'antic traçat del ferrocarril d'Alcoi, Almoines, Beniarjó, Beniflà, Palma, Ador, el monestir de Sant Jeroni a Alfauir, i Ròtova, per a vorejar el riu Vernissa fins arribar a Almiserà. Allí els participants tornaran a pujar a l'autobús de tornada a Simat cap a les 17:00 hores. A Simat les inscripcions per a fer aquest recorregut, que conforma l'etapa 1 de la ruta, es poden fer a l'Oficina de Turisme (telèfon 96 2810920).
La segona etapa s'hi recorrerà el 28 de març, i la tercera coincidirà amb el 25 d'abril.
L'esmorzar i el dinar es faran en ruta, pel que cal portar entrepans i beguda
La ruta completa unix les comarques de la Ribera Alta, la Safor i el Vall d'Albaida, recorrent 17 municipis i 5 monestirs. A través d'una sendera de gran recorregut, el GR-CV 236 (de 90 km), esta ruta permet recórrer sengles antigues d'origen medieval (com el Pas del Pobre), vies pecuàries, camins reals, senderes de muntanya, camins rurals i antigues vies de ferrocarril, a més de conéixer cinc monestirs de les comarques centrals, que van ser importants centres espirituals i culturals de la nostra terra, els monestirs de La Murta (Alzira), Aigües Vives (Carcaixent), Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna), Sant Jeroni de Cotalba (Alfauir) i Corpus Christi (Llutxent).
Tot i això, dos anys després de la inauguració d'aquest paquet turístic, els fruits no són encara els desitjats per a Simat, tot i disposar del principal atractiu de la ruta.Potser el poble més beneficiat ha estat fins ara Llutxent, i s'hi instalarà un hotel-escola finançat per la Generalitat.