dijous, 29 d’abril del 2010

EL CENTRE EXCURSIONISTA DENUNCIA L'ABANDÓ DE LA NAU CENTRAL DE L'ANTIC MONESTIR

El Centre Excursionista de Tavernes ha denunciat en una nota de premsa l'estat d'abandó i la falta de manteniment que pateix l'església de l'antic monestir de la Valldigna. L'entitat ja va advertir fa un any sobre la necessària reforma integral de l'edifici, encara que la Generalitat, propietària actual del monument, no ha realitzat cap actuació en l'immoble per a rehabilitar-lo. El secretari del Centre Excursionista de Tavernes, Ximo Palomares, insisteix que aquest antic temple està en la mateixa situació que quan era propietat privada, i sembla encara un magatzem, encara que s'hagen llevat ja els utensilis de cultiu que tenia en el seu interior l'anterior amo. Palomares planteja el paradoxal esforç que es va realitzar per a retornar al monestir el Claustre de l'Abad, que estava en una finca de Madrid, mentre que gens s'ha fet per a resituar en l'església de l'antic monestir els antics florons que encara es troben en la parròquia de Benifairó. Per tot açò, des del Centre Excursionista es reclama als ajuntaments i a la Mancomunitat de la Valldigna que pressionen per a solucionar aquesta situació.
Arc Iris apunta a la nota que si ha de ser la Mancomunitat de la Valldigna la que ha de pressionar per a resoldre l'assumpte, podem agafar cadira.

2 comentaris:

assistent al gran ple ha dit...

sembla mentida que siguen els de "fora" els qui hagen de denunciar les deficiencies de la joia més important de l'arquitectura simatera i probablement autonómica. La falta d'interés de les institucions locals i dels veïns en general es bastant lamentable. pensant inclús econòmicament els beneficis que podría reportar al nostre poble l'explotació turística del monestir i l'impuls que aixó donaria a la económia local y a les propies intitucions autónomiques per a restaurar el convent, sembla que ningú les veu. de tota manera sempre s'agraix llegir noticies sobre gent que s'interessa pel nostre patrimoni.

Anònim ha dit...

Som així.
Aplaudim que jutjen als dictadors argentins, però ací perseguim al jutje que vol fer el mateix amb els franquistes.
Portem el claustre de l'abad de Madrid, però som incapaços de recuperar el florons que hi son a Benifairó.
Aixína va tot !!.