dilluns, 19 d’abril del 2010

DISCURS DE VÍCTOR MANSANET AL PLE D'ELECCIÓ DE L'ALCALDESSA DEL BLOCiU

El nostre vot és NO, perquè a nosaltres no ens mou cap encàrrec per part de l’interés partidista. És un NO crític i constructiu que naix d’un acte de rebel·lia. No volem ser còmplices d’aquest tripijoc absurd ni d’un equivoc absolut que resulta per a tots nosaltres una evidència unívoca: manar per manar. És un NO d’esperança cap al futur de Simat, perquè un poble que mira el seu futur, acaba per trobar-se’l.
No ens agradaria que algú, i encara menys la candidata a alcaldessa, interprete el nostre NO com una cosa personal. Nosaltres no podem, ni devem, votar una alcaldessa que ha basat tota la seua discreta i escassa gestió en l’obtenció d’un càrrec, el més important del municipi. No podem, ni devem, ni volem votar una alcaldessa que ha aportat ben poc, o quasi res, a la gestió del govern local. No volem ni devem donar la nostra confiança a una alcaldessa que ha incomplit el codi ètic que ella mateixa, amb el seu vot, va recolzar (assistència ostentosa a les processons religioses, aprovació de despeses de més de 7.000 euros en telefonia mòbil, certa deixadesa institucional i poc rigor a l’hora de portar endavant mesures del programa electoral).
No votarem una candidata que assumeix el paper de simple comparsa d’un govern del qual ella mateixa desconfia i en què hi ha persones que ha criticat fins i tot en algun article d’opinió. No donem suport a una candidata el grup municipal de la qual ha actuat en aquest Consistori amb favoritismes, caos organitzatiu, irresponsabilitat, ús partidista i privatiu d’informació generada per l’Ajuntament i complicitat amb actuacions refractàries com la retirada del nomenclàtor urbà d’un carrer dedicat al grup musicovocal Al Tall que prèviament havia sigut aprovat amb els propis vots del Bloc.
La nova alcaldessa s’ha trobat amb una Agenda 21 que li han fet gràcies a l’impuls d’Arc Iris. Però no sap què fer-ne amb les conclusions de l’informe socioeconòmic. El grup d’EU-Arc Iris ha insistit que l’Agenda 21 ha de ser l’eix que mou la política urbanística i de medi ambient de Simat. Aquest instrument és la garantia d’un futur millor i sostenible que estem obligats a conservar per als nostres fills i filles. Un futur que ha d’estar presidit per la convivència i la participació democràtica, la qualitat de vida i el respecte i promoció dels nostres valors culturals i paisatgístics.
La nova alcaldessa no s’ha distingit pel diàleg amb l’oposició, ni sembla estar massa assabentada de la legalitat urbanística en vigor i que justifica la incoherència del seu grup amb ínfules pamfletàries i paragrafades demagògiques. L’alcaldessa viu allunyada de la realitat quotidiana de Simat i el seu grup no s’ha prodigat en la presentació de mocions ni en marcar una línia d’actuacions en les seues àrees de responsabilitat (Participació Ciutadana i Dona), sent superada en iniciatives, moltíssimes vegades, pels seus socis de govern.
A més a més, per dignitat i per higiene democràtica, no volem ni podem votar la representant d’un partit, el BNV, que ha basat la seua darrera trajectòria amb contínues deslleialtats envers els seus socis accidentals; un partit que acull trànsfugues sense escrúpols i practica l’expoliació política com a arma per a aconseguir alguna renda institucional i algun que altre vot electoral. Un partit que sura entre la mar de la indefinició ideològica i que atia el foc de la cerimònia de la confusió fins a extrems d’autèntica ridiculesa. Un partit, al capdavall, que llevat d’algunes honoroses excepcions, ha capgirat el seu rumb cap a posicions d’autèntica formació regionalista i neoliberal.
Per a finalitzar, haig de confessar que l’acte que avui s’oficia ací és, ni més ni menys, la conseqüència d’una fatuïtat provocada per un pacte de conveniència que serveix, almenys, per conéixer fins a on pot arribar la hipocresia dels uns i l’ambició personal de determinats gestor públics que, tot i disposar de quasi el 80% del pressupost, ha demostrat amb escreix la seua incapacitat i la seua mediocritat per a administrar els diners dels nostres conveïns i conveïnes. No debades, “Cadascú en la seua òrbita i segons les seues forces, intenta procursar-se això: una vanitat satisfeta”. Així ho afirmava Joan Fuster. I tenia raó.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

La frase més dita el dissabte va ser: qui és el Víctor este, que parla tant i tan mal?

Anònim ha dit...

Home clar, tots els que hi estaven eren forasters i del Bloc. A que de Simat no hi havia ningú preguntant qui és Víctor?

Anònim ha dit...

Jo no he votat mai els de dretes,sempre als d´esquerres,pero crec que Victor va dir moltes veritats que molts ens callem.Tots van a lo mateix:a pel sueldo,les dietes,els telefons pagats,etc...Mireu els presupostos,mireu

Anònim ha dit...

Deixe-se de tonteries i anem al grà.
Perquè els transfuguisme està tant mal vist sols quan el practiquen els altres?
Perquè cadires reservades a un acte on l'únic que compta és el carnet de ciutadania?
Perque no contesteu el discurs en lloc de contestar marramaxades?
Perquè no contesteu d'una vegada qui va manar llevar el carrer d'AL Tall?

Anònim ha dit...

Mira amic, hi ha un moment per a cada cosa i una cosa per a cada moment, i Victor Mansanet, exUCD, exCDS i un muntó de no sabem quants ex, va pixar fora de test per no saber estar.
Esperem que en uns quants mesos també siga exregidor de Simat, pel bé de Simat. Atenció, no dic que EU siga ex, sinó el personatge que al final aconseguirà el que tants anys de votacio democràtica no ha aconseguit: la desaparició d'EU.
I no es opinió meua, és de molts simaters que han votat EU.
Mirant el discurs, créc que és un molt bon candidat com a cap de llista del PP, ja que semblava la "novia despechada" de la moció de censura que apartava a la dreta simatera.

Anònim ha dit...

Mira amic. Efectivament, hi ha un moment per a cada cosa, i el Bloc ja ha sigut roig, verd, morat, ecopacifista i ara blau botifler. EU ja va desaparéixer fagocitada per Colom gràcies al de la cabotà i ara ha resorgit. Potser tu preferies l'EU de la cabotà. Es típic dels feixistes que no accepten veus disonants. Què bé estarieu si ningú us diguera res.

Anònim ha dit...

Agustineta ho aclareixes el tema de la retirrada del carrer AL TALL.
De no ser així el considerarem igual que qui ho va manar.
Tu mateix

Anònim ha dit...

La deaparició d'Eu vindrà per ajuntar-se amb certa gentola, que després s'aprofita per a entrar ne les institucions i amparar a trànsfugues.
Ah i el recorde que si EU no va entrar al "impacte de progrés", va ser perquè no vullgueren entrar, perquè prou anaren d'arrere d'ells per a que entraren.

Anònim ha dit...

Mira amic: quan u no vol entrar a un pacte no va a les reunions.
Quan u no vol entrar a un pacte no posa condicions per entrar.
quan u no vol entrar a un pacte no demana la dimissió dels caps de llista per no arribar a eixe pacte.
Quan u es incompetent per negociar es queda a l´oposició i escriu destrellats a la seua web,se´l menja la malixia i es la vergonya de la comarca perque es converteix en corazon corazon. Vos recorde que sou un partit polític encara que no ho parega. i que EUpv es mereix persones serioses i competents i no gent que dilapide tota la seua honradesa i credibilitat en quatre anys.

Anònim ha dit...

Que els muchachos de Morera parlen d'honradesa i credibilitat té collons.

Anònim ha dit...

Mira tu per on, hi ha u que parla de "destrellats, vergonyes, honradesa, credibilitat".
M'agradaria saber a qui li vota, sols per poder saber que enten ell amb eixes paraules.

Anònim ha dit...

Però si EU era el primer en voler el pacte... i no sé perquè collons no va entrar a última hora... be si ho sé, per desavenències personals amb Serra. Si varen estar 1 any criticant a l'esquerra per no tirar al PP fora des del principi

Anònim ha dit...

A Serra quedeu-se'l vosatros. Menuda fitxa.

Anònim ha dit...

Jo et diré a qui vote:
Ja fa molt de temps que a les generals i autonomiques vote Eu. no vote a arc iris.
No, no soc chico Morera, i si ho fora el meu argument no l'haveres combatut preguntant-me a qui vote.
Menys desficacis no dilapideu la credibilitat de mes d'un segle de seriositat, honradesa i credibilitat.

Anònim ha dit...

Jo no sé si com diu algú Víctor Mansanet ha acabat amb EU,pero lo que si que se es que Esquerra Unida havia desaparegut de Simat i esta persona ha fet que tornara eixe partit a l'Ajuntament.
Ademés, tinc entés que el regido d'EU es coordinador comarcal d'eixe partit i membre de l'executiva del País Valencià. No será tan roin com diuen.
A mi em va agradar el seu discurs del dissabte.

Anònim ha dit...

Un pot estar acertat o no pero crec que consevol regidor de l'Ajuntament te dret a dir lo que pensa sense que insulte a ningu, i Victor va fer el que tocava. El temps dira si el coneixen o no en Simat.

Anònim ha dit...

Si lo que fa EU és dilapidar credibilitat, seriositat i honradesa , com li diguem a lo que han fet durant anys PSOEs i BLOCs?
Ja t'ho dic jo: No té nom.

Del PP no cal parlar: Eixos no han dilapidat res, perquè mai ho han tingut.