divendres, 4 de juny del 2010

LES OBRES DEL POLIESPORTIU, PARALITZADES


Les obres de millora de les instal.lacions del poliesportiu de Simat, adjudicades amb fons del Pla Confiança de la Generalitat, han estat diverses setmanes paralitzades per desacords entre l'Ajuntament i l'empresa adjudicatària, i a hores d'ara encara es desconeix si hi ha acord o continua la paralització, atés que el multigovern ha decidit no informar.

Els principals perjudicats per la paralització de les obres han estat els participants en el Torneig de Tennis de Simat, que s'han vist obligats a endarrerir la competició. En estes dates ja tenia que estar en marxa la primera fase del torneig, que enguany començarà el dilluns 7 de juny si les pistes estan enllestides. Els tennistes es van plantejar fins i tot jugar a Benifairó.
Les obre de remodelació de les pistes esportives han estat un nyap, en primer lloc perquè la Generalitat obliga als ajuntaments a adjudicar les obres del Pla Confiança sense aportar els diners, la qual cosa obliga als ajuntaments a regatejar amb les empreses, que d'altra banda tampoc es senten atretes per unes adjudicacions en les que en la majoria dels casos han d'avançar els diners. Això porta a que les adjudicacions es facen en precari, amb tot de retalls i amb escasses garanties. Potser ha estat eixa la causa de que una vegada adjudicada i començada la remodelació del poliesportiu, l'Ajuntament i l'empresa s'hagen repensat les condicions de l'adjudicació i com a conseqüència hagen tingut les obres paralitzades.
De moment, s'ha optat per deixar enllestides les pistes de tennis per tal de poder començar dilluns el Torneig, tot i que el pedaç no és del gust dels tenninstes. Segons fonts consultades per Arc Iris, encara que les pistes aparentment presenten bon aspecte, s'ha fet un pegat que no garateix la pràctica del tennins.
El regidor d'Esports, Juli Ibáñez, es va comprometre a fer nova la pista més antiga, encara que els jugadors volien les dos pistes en idèntiques condicions per garantir l'igualtat en les partides del torneig, que es dispunten de forma simultània en les dos pistes. No obstant, finalment part dels diners per a fer nova la pista més antiga es van destinar a altres instal.lacions del poliesportiu, i s'ha optat per fer un pegat a la pista antiga reparant una part que estava enfonçada i llavar-li la cara a la segona pista, de forma que la pista antiga ha quedat amb dos superfícies distintes, una arrugada i altra llisa, el que provoca dos bots distints.
Pel que fa a la resta de les instal.lacions, les obres tenen l'aspecte de seguir paralitzades, i a hores d'ara Arc Iris desconeix si hi ha o no acord per tal de reprendre-les. Cal recordar, a més, que les obres de remodelació es van adjudicar a les poques setmanes d'haver invertit uns diners en habilitar una zona de volei platja que finalment va resultar un fracàs.