dijous, 1 de desembre del 2011

ARC IRIS PROPOSA RECUPERAR ELS XORRETS DE LA FONT



Imatge superior, un dels antics xorrets abans de la remodelació de la Font. Baix, la Font sense xorrets, un tant desangelada.

Arc Iris proposa a l'alcalde rajoyista de Simat que recupere els antics i tradicionals xorrets de la Font Gran amb aigua potable, i refaça les antigues escales d'accés per tal de retornar-li funcionalitat a l'espai. Des que no hi ha xorrets, els forasters que s'hi volen casar a Simat no poden encomanar-se a la tradició de beure de la Font Gran, i amb els temps que corren no estem per perdre tradicions. I de pas, a vore si pot fer alguna cosa per tal d'aclarir l'origen de la contaminació de l'ullal. La investigació particular que ha encetat Arc Iris l'ha portat a descobrir que en 2006, any del primer episodi d'aigua pudenta, es va produir una avaria a la depuradora de Barx que va provocar el vessament de milers i milers de litres d'aigües residuals. No obstant, el fet de que coincidiren ambdòs episodis, no vol dir que estiguen relacionats. Caldrà, doncs, insistir en localitzar la causa i actuar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És normal que de sempre la gent tinga accés a l'aigua en el punt en el que corre i desaigua. El que han fet és de soques.

Anònim ha dit...

Jo propose que es reponga la beura dels burros, ja que en el poble per falta de clients no serà.

Anònim ha dit...

sì mira ja tendries on anar.

Anònim ha dit...

que importants són ara els xorrets de la font!!!Una crisi que està afonant a Simat,i estos pensant en recuperar els xorrets de la font

Anònim ha dit...

Que ha Blooooooooc!!!!!! Serà de lo que has parlat tu d'ocupació.

Anònim ha dit...

Jo propose recuperar els camins de terra de Simat i anar tots en burro.
Que vos sembla? Crec que seria bo per al turisme de Simat. I si voleu ens vestim tots en sargüells.