dimarts, 6 de març del 2012

DIA DE LA VALLDIGNA: MISSA I SOPAR DE GALA



El programa d'actes elaborat al voltant del Dia de la Valldigna torna a faltar al respecte als simaters en programar una missa a l'església de l'antic monestir. Els simaters ja vam dir allà pel segle XVII que no voliem estar sotmesos a cap autoritat catòlica, i hui de forma majoritària els ciutadans desitgen que l'antic monestir siga un recinte civil i laic. Tot i això, la Mancomunitat insisteix any rere any en fer una missa a l'antiga església principal. A més a més, la Mancomunitat, com a institució civil, no hauria d'incloure al seu programa d'actes una cerimònia religiosa. De tota manera, és en última instància la Generalitat, propietària del recinte, qui consenteix la missa. La Generalitat té per norma denegar el recinte per a actes polítics, i fins i tot ha estat denegada l'almàssera per a una reunió de socis de la cooperativa. Però quan és l'Església la que demana el local per fer un dels seus rites sectaris, el PP no té cap problema en accedir a la petició.
Encara sort que hi ha actes per estimular el debat, com ara la taula rodona i les conferència programades per a este dimecres dia 7 a l'almàssera. “La Valldigna, noves dinàmiques territorials a debat” és el títol de la taula, que anirà seguida de la conferència “Mobilitat i territori sostenible”, a càrrec de l'arquitecte Alejandra Català Roig, i altra conferència sobre rehabilitació d'habitatges a càrrec d'altre arquitecte, Andrés Moscardó.
D'altra banda, haguera estat tot un detall per part de la Mancomunitat haver suprimit el sopar de gala en solidaritat amb tots aquells que no tenen 20 euros per anar a sopar. Les retallades no han arribat a la programació del Dia de la Valldigna, que manté la revetlla la vesprada del diumenge dia 11.
EU-Arc Iris insisteix en què la Mancomunitat de la Valldigna és una institució inútil, i una càrrega de despeses per als ajuntaments. No presta cap servei d'utilitat més enllà dels actes lúdics, culturals i l'edició d'un calendari. Es va abstraure quan la Valldigna va tindre el conflicte de l'alta tensió, i no aporta res. En canvi, el Bloc sembla que ara creu en el futur i la viabilitat de la institució, perquè l'alcalde de Tavernes no ha tingut cap problema en acceptar la presidència de l'ens comarcal, en compte de demanar la dissolució d'una institució que no serveix absolutament per a res i que no fa el paper que li pertoca. La Valldigna hui no té cap sentiment identitari, cada municipi va per lliure i fa front als seus problemes de forma independent, sense importar-li les repercusions, i els mancomuneros només es troben una vegada a l'any per anar al sopar de gala de l'almàssera.
Tampoc ha tingut cap problema el president del Bloc en acceptar la missa en el programa oficial d'actes, ni l'hem escoltat protestar, potser perquè el Bloc té una branca catòlica portadora d'andes que està encantada en la utilització del recinte de l'antic monestir per a rites catòlics.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Algunes coses no canvien mai, igual dona que estiba el PePe que el PaPo.

Anònim ha dit...

Estos estan molt acostumats al Cardús gratis.
Ja procuraran beure-se'l encara que siga d'amagat.

Anònim ha dit...

IGNORANTS LA CRIS SEMPRE ÉS PER ELS MATEIXOS

Anònim ha dit...

ni una parauleta en cap diari com si no avera pasat absolutament res este cap de semana.no san gastat ni un puto euro en promociò?en rao no ens coneix ni el tato.cuatre pamflets de programaciò que han repartit entre tres pobles i para de contar.
be... i todooooo siiiigeeeee iguaaaaaal!!