dimarts, 13 de març del 2012

LES AMES DE CASA APRENEN VALENCIÀ

Han fet més pel valencià a Simat les ames de casa que tota la promoció institucional de les darreres dècades. L'Associació d'Ames de Casa ha organitzat un curs de valencià elemental que està en marxa des de fa una setmana, i en el que s'han inscrit més de quaranta persones. Des dels cursets del Carles Salvador de principis dels anys huitanta que no hi havia tanta afluència de gent interessada en aprendre valencià.
En l'interès per aprendre a escriure la llengua materna, única en la comunicació oral, han tingut un paper determinant les noves tecnologies. La irrupció de les xarxes socials en les relacions personals ha portat a molta gent a interessar-se per expressar-se correctament a través de l'escriptura. Hui és ja habitual la presència de simaters i simateres de totes les edats a les xarxes socials, on intercanvien converses, i comparteixen documents de text, enllaços, imatges i documents de so.
El curs és impartit per l'escriptor i regidor Víctor Mansanet, que forma part dels tribunals de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. Molts dels alumnes han expressat la seua intenció d'aprofitar este curs per inscriure's a les proves de la Junta Qualificadora per obtenir el títol del grau elemental. 

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bona iniciativa.

Simpatizant del BLOC ha dit...

Fantàstica iniciativa de Víctor Mansanet, això haurien de fer tots els regidors menejar-se
Enhorabona

Anònim ha dit...

Si ho fa debades i l'ajuntament ha fet un concurs public i l'ha triat a ell de manera objetiva. veriueho.
Enhorabona!

Anònim ha dit...

objectiva, perdó.

Anònim ha dit...

la iniciativa no era de les Ames de Casa?

Anònim ha dit...

La iniciativa de Víctor és lloable. Malgrat les nostres diferències, Víctor és una persona honesta que fa el que creu millor per al poble.

Hauríem de començar a treballar junts per fer que el govern del PP siga un paréntesi i punt.

Espectacles com el de Jareño i Boronat d'EU en Tavernes pèrjudiquen l'esquerra però també són un punt de renovació.

Victor, ànim i endavant!! Ja ens trobarem!!

Anònim ha dit...

Hi han catetos que entren ací que ni saben valencià ni els interessa i als que saben un poc els diuen que van de catedràtics... com està el món!

Anònim ha dit...

Perdoneu, sols una aclaració, Víctor ho fa debades? es que com ningú li ho heu comfirmat al del comentari de més cap a dalt m'he quedat en quimera...

Simpatizant del BLOC ha dit...

Si espavilat ho fa debades, la gent con li agra clavar merda

Anònim ha dit...

ieeeeeeeeee que sols han fet una pregunta... relaxat un poc

Anònim ha dit...

Si es fixeu sempre que ix el "simpatitzant del Bloc" es per a defendre a Arc Iris... sabent tota la merda que Arc Iris ha tirat sobre el Bloc. Estrany, no?

Anònim ha dit...

Ni la mitat de la merda que el BLOC comença a tirar d'Arc en el seu dia.
O ja no recordeu allò de ravaleros, comunistes, simaters de cap setmana (con l'alcaldesa)...en tots els panflets que repartía el BLOC.

Anònim ha dit...

ja a eixit el imbecil catedratic del 15 febrer 23:34.als que saben un poc no els diuen res soles liu diuen als idiotes prepotents i xulos com tù.NINOT,avore si tenim sort i estes falles...

Anònim ha dit...

xeeee deu que chispa que te este... que ingeniós pero si sap que en les falles cremen ninots. El Buenafuente de Simat el direm ara jejejejejeje

Anònim ha dit...

El de les 12:29 també vol impartir un curset, pero d'insults. Qui vullga apuntar-se l'únic requeriment per a tots es tindre més de 50 de coeficient d'intel.ligència, menys per a ell que en te 40.

Anònim ha dit...

Victor es molt bona persona.

Anònim ha dit...

Ell mateix ho reconeix en la seua pròpia descripció en esta web: "A més de bona persona, Víctor Mansanet és escriptor, periodista, poeta, agitador...". Això és una prova irrefutable que no fa més que confirmar-ho

Simpatizant del BLOC ha dit...

Avore, jo critique a qui faça, falta tots els partits de simat han fet les coses mal, pero evidentment el que va fer el tripartit i ara el PP ens afecta perque ells decidiren o decideixen, per cert al de les 17:26, la descripció de Victor que hi ha a la web no la ha feta ell, aixi que antes de parlar deuríes informarte

Anònim ha dit...

Home, fer-la ell a lo millor no, pero revisar-la i deixar que la posen perque està d'acord en tot el que posa, segur. Que esta es la web del partit del qual és l'únic regidor!! o creus que si hagueren posat algo que no fora del seu gust ho haguera permes?

Anònim ha dit...

Deu q humil es este Víctor, ja que està que es descriga a ell mateix com a la reencarnació de Gandhi iau, que no perd res

Anònim ha dit...

No és tant difícil i encara no m´haveu contestat:
Cobra o no cobra per fer el curset?
-Si si que cobra: que renúncie immediatament per no haver-se fet concurs públic i perque hi han altres persones que no són regidores i que són molt capaces de fer el curset.
-Si no cobra, que explique si forma part de les ames de casa o de l´ajuntament (el bando deia "les ames de casa amb col.laboració amb l´ajuntament han organitzat...".
A vore si tinc sort i em contesteu.

Anònim ha dit...

Està clar que et molesta que Víctor tinga activitat útil, productiva i altruïsta en este poble. El que és evident és que tu no estaries capacitat per a donar cap curs de valencià (haveu, renúncie, hi han...). El que havies de fer és apuntar-te al curset de les ames de casa.

Anònim ha dit...

No,no estic capacitat i per això no li lleve la faena remunerada a qui cobra pel seu treball.
No entenc que si organiza les ames de casa i ho fa altruistament el santo varon en un local de la Conselleria d´educació en que col.labora l´ajuntament.

Simpatizant del BLOC ha dit...

Al de les 9:40. Per començar, ho fa de manera gratuita,i en segon terme encara que el seu partit no governe i no forme part del govern ell forma part de l'ajuntament n? crec que no tens les coses clares si eres regidor formes part de l'ajuntament

Anònim ha dit...

Ara et dones conter que Víctor li xupla el cul al PP??

Anònim ha dit...

Simat no tirarà mai endavant.
Qualsevol cosa que faça algú, siga qui siga, sempre ix algun altre tirant-ho per terra que si cobra o deixa de cobrar, que si llepa culs....).
Tenim el poble que ens mereixem: Per burros i per insolidaris entre nosaltres mateix.
L'enveja no ha construït mai res que valga la pena.

Anònim ha dit...

al del 17 a les 16:05.si el comentari de que taurien de cremar per falles de lo ninot que eres et pareix "ORIGINAL",es perque no pots ser mes tronc.

Anònim ha dit...

18 de març de 2012 21:20 Crec que a tu de xicotet no et van explicar el que és la ironia. Tornat a vore Barrio Sésamo desde el principi que tens falta

Anònim ha dit...

entonces, ironicament el buenafuente ets tù no?jajajaja que risa pepeluisa.mira si ets ninot que et peges de bofetades tù mateix i teu tenen que dir LISTO.