divendres, 14 de juny del 2013

COMENÇA LA MULTAQA AMB CRIDES A LA TOLERÀNCIA I EL RESPECTE ENTRE CULTURES



Amb crides a la tolerància, el respecte, la convivència entre cultures i la diversitat s’ha inaugurat hui al Monestir de Santa María de la Valldigna, en Simat de la Vallidigna,  la IX Multaqa de les Tres Cultures, organitzada pel Centre Unesco València i que estarà presidida per la directora general de Cultura, Marta Alonso.
Enguany la IX Multaqa de les Tres Cultures se celebra fins diumenge sota el lema ‘Unesco, veu del món i patrimoni de la humanitat’, segons ha informat l’organització en un comunicat.
La jornada d’aquest divendres estarà dedicada a la Yumuaa de l’Islam i comptarà amb l’anunci de l’oració del Shabbat i amb la IV Trobada de la Ciència Jove, en el qual 300 escolars de diferents cultures compartiran jocs i tallers sobre el Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana.
El dissabte, dia hebreu, s’organitzarà una trobada de jocs tradicionals i de dones disposades a ensenyar l’art dels bolillos i les labors tradicionals valencianes i altres arts que concorren en el patrimoni immaterial que li interessa protegir a la Unesco.
La *Multaqa es tancarà el diumenge, dia de la Dominica Cristiana, amb la intervenció dels representants de set dels Béns Culturals de la Comunitat Valenciana declarats per Unesco Patrimoni de la Humanitat. Es tracta de la Llotja de la Seda, l’Art Rupestre Llevantí, el Palmerar d’Elx, el Misteri d’Elx, el Tribunal de les Aigües de la Vega de València, la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí i l’Escola Museu de Pusol d’Elx
El dia de clausura també tindrà lloc la proclamació pel president d’Unesco Espanya, Luis Ramallo, d’Irina Bokova com premi Unesco Valldigna 2013. L’actuació de la Muixaranga i Dansa dels Bastonets de la Festa d’Algemesí i la interpretació d’algunes motets del Misteri d’Elx tancarà la sessió de clausura de la Multaqa 2013.
El Centre Unesco València vol posar en valor els béns culturals que la història li ha llegat a la Comunitat Valenciana i per aquells que en el present es creen i als quals la societat els atorga una especial importància històrica, científica, simbòlica o estètica.