diumenge, 16 de juny del 2013

LA CONSELLERA CATALÀ CLAUSURA LA MULTAQA AMB UN COMPROMÍS EN FAVOR DEL PATRIMONI CULTURAL



La consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Catalá, ha asseverat aquest diumenge que el seu departament treballarà "de forma decidida" per a contribuir a "la conservació integral del patrimoni cultural valencià" a través d'accions de conservació i difusió del mateix que permeten a la regió convertir-se en una destinació turística cultural. No obstant, també es va comprometre a defensar l'educació pública i de qualitat i l'està desmantellant, així que el patrimoni cultural corre perill.

La titular de Cultura ha participat en l'acte de clausura de la IX Multaqa de les Tres Cultures que, des de divendres passat, s'està desenvolupant en el Monestir de la Valldigna. La jornada ha estat dedicada als patrimonis de la humanitat reconeguts per la UNESCO a la Comunitat, ha informat la Generalitat.
Català ha destacat que la Comunitat Valenciana "és pionera en el reconeixement, tutela i promoció del patrimoni, a través de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià" creada per a identificar, protegir, conservar, rehabilitar i transmetre a les generacions futures el patrimoni cultural i natural valencià.
La Multaqa és un referent internacional de reflex dels valors de la UNESCO i enguany porta per títol 'UNESCO, Veu del món i Patrimoni de la Humanitat' i té com a fi l'aproximació i el coneixement de la història compartida pels pobles del Mediterrani.
Els reconeixements que té la Comunitat Valenciana per part de la UNESCO són La Llotja de la Seda de València (1996), l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica (1998), el Palmerar d'Elx (2000), el Misteri d'Elx (2001), el Tribunal de les Aigües de València (2009), el Museu Escolar de Pusol d'Elx (2009) i la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí (2011).