divendres, 7 de juny del 2013

ELS SOCIALISTES DE SIMAT TRASLLADEN A L'EXMINISTRE CALDERA LA SITUACIÓ SOCIOECONÒMICA DEL MUNICIPI


Els regidors del grup socialista de Simat, David Mogort i Álvaro Almiñana, han transmés a l'exministre socialista Jesús Caldera, la situció socioeconòmica del municipi després del tancament ara fa prop de dos anys de les dos cooperatives agrícoles. Segons Mogort i Almiñana, Jesús Caldera, que va ocupar la cartera de Treball i Assumptes Socials entre els anys 2004 i 2008, s'ha mostrat sorprés pel tancament simultani de les dos cooperatives sense que cap institució haja fet res per evitar-ho. No obstant, tampoc es pot dir que l'anterior govern socialista, que estava al capdavant de l'Executiu en el moment del tancament de les cooperatives, es preocupara massa per la situació, si bé és cert que les competències en matèria de cooperativisme agrícola estan en mans de la Generalitat. 
El tancament de les cooperatives simateres va ser el pardigma de a desídia institucional. L'Ajuntament de Simat, ja en mans del PP, es va inhibir, el mateix que va fer a Generalitat. El cop per a l'economia local va ser dur, doncs quatre-centes de persones es quedaren de forma simultània en l'atur en un municipi la població activa del qual és d'unes 1.800 persones.
Arc Iris recorda que des de l'any 2003 venia proposant una fusió de les cooperatives, i fins i tot després del tancament va proposar la creació d'una empresa municipal que es fera càrrec de la continuïtat de l'activitat si més no d'un dels centres de treball.