divendres, 8 de novembre de 2013

COETER II AFIRMA QUE FÍSICAMENT ES TROBA MILLOR QUE MAI PER A ENCARAR LA FINAL DE DIUMENGE


En la seua intervenció, Coeter II ha assenyalat que és la primera vegada que afronta la final en condició de favorit. “Quan Waldo va anunciar que no jugaria el torneig ja se’m va assenyalar com a favorit i des d’aleshores sembla que estic obligat a guanyar. Es nota la pressió però és alguna cosa que cal assumir”.  Pel que fa al seu moment de forma, el punter de Simat de la Valldigna ha assenyalat que afronta la partida en un moment més que òptim. “Enguany m’he preparat específicament per a l’Individual Bancaixa amb l’ajuda d’un preparador i la veritat és que físicament estic millor que mai”, ha dit. La final del XXVII Campionat Individual Bancaixa de raspall ha estat presentada en el migdia de divendres en l’Ajuntament de Piles. A l’acte han assistit els aspirants al títol, Coeter II i Moncho, que han estat acompanyats per la directora territorial a València de la conselleria de Governació i Justícia, Mercedes Igualada, l’alcalde Piles, David Morant, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, i responsable de l’àrea de raspall, Salvador Oliver, i Javier Nadal, en representació de l’organització. Tots ells ha felicitat per advançat els finalistes i han desitjat una partida renyida.
Coeter II també ha manifestat que desitja una partida ràpida. “Si la final es fa llarga serà bé per a Moncho perquè és jove i físicament hauria d’aguantar millor”. Pel que fa al pilotari de la localitat de Manuel, Moncho ha assumit la condició de favorit del seu rival amb gran humilitat. “Jugar la final de l’Individual Bancaixa m’ha suposat una alegria immensa. És un premi a la tenacitat, ja que fa sis anys em vaig lesionar de gravetat en el muscle i els metges em van dir que no podria tornar a jugar a pilota. I el diumenge, quan vaig guanyar la semifinal, vaig pensar que l’esforç havia valgut la pena. Ara afronte la partida amb il·lusió i amb l’esperança de posar en problemes a un gran pilotari com Coeter II, ,que quan acabe la partida seguirà sent amic, company i rival de partides. Però sé que he de seguir treballant en el dia a dia perquè em queda molt per millorar”, ha dit. Pel que fa a la seua manera d’afrontar la final, Moncho ha assenyalat que la seua tàctica és diametralment oposada a la de Coeter II. “Vaig a intentar que siga una partida llarga i pesada. La idea és cansar a Coeter II i parar el seu inici de partida perquè segur que ix a tope”.
Una vegada conclosa la presentació els dos pilotaris han realitzat el tradicional acte de l’elecció del material. Ambdós s’han decantat per pilotes de Carcaixent encara que de característiques diferents. “He triat la pilota més lleugera -49 grams- per a neutralitzar una mica la pegada de Coeter II”, ha assenyalat Moncho. Per la seua banda, Coeter II s’ha decantat “per una pilota més pesada i duradora -de 52 grams- per a aprofitar la meua rematada”.
La final tindrà lloc diumenge que ve en el trinquet de Piles a les 12:00 hores encara que l’activitat començarà sobre les 10:30 hores amb la disputa d’una prèvia que mesurarà a Pablo i Héctor contra Pau i Ricardet.
Coeter II afronta la seua cinquena final de l’Individual Bancaixa i aspira a aconseguir el seu segon títol. El pilotari de Simat de la Valldigna, considerat el millor professional de la modalitat davant la baixa per lesió de Waldo, ha estat assenyalat com el favorit en la final del diumenge. De fet, el trinqueter de Piles, Ramón Ramos, ha assenyalat que “és probable que la càtedra done de 5 a favor de Coeter II”.
Per la seua banda, Moncho jugarà la seua primera final del torneig del mà a mà en la temporada de la seua consagració com a primera figura del raspall.