divendres, 8 de novembre del 2013

COMENCEN LES CONFERÈNCIES DE LA RUTA DE LA XARA

Aquesta setmana han començat a Simat la sèrie de conferències de la Ruta de la Xara, organitzades pel Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València i la Xara Edicions, amb el suport de la Mancomunitat de la Valldigna, sota el títol “Conflictes i respostes, transició o ruptura. Els reptes de la societat espanyola en la transició”. Amb aquestes jornades es pretén donar continuïtat a un projecte iniciat ja fa alguns anys, i que tan bons resultats ha donat en tots els àmbits, sobre tot en l’acadèmic.
Enguany, el cicle de conferències desenvoluparà temes al voltant de la democràcia actual, els problemes i entrebancs que l’han conformada des de la mort del general Franco fins l’actualitat, així com les perspectives de futur que se li pre­senten a la societat espanyola, dintre d’un marc de crisi econòmica, política i institucional, que provoquen una sè­rie de noves propostes polítiques i socials, les quals bus­quen una direcció, fins ara sense claredat específica.
Ahir dijous va ser el torn del catedràtic d’Economia Vicent Soler, i en properes edicions intervendran el professor de Ciència Política Carlos Taibo i els periodistes Ignacio Carrión i Miguel Ángel Aguilar.
Les conferències seran tots els dimarts i dijous del mes de novembre a les 19h a la Casa de la Música de Simat. El programa complet es pot consultar a la web del CIG-UV: www.uv.es/cig des d’on també es pot realitzar la matrícula.