divendres, 29 de novembre del 2013

QUÈ ESTAN DEFENSANT?


Realment estan defensant una ràdio i televisió públiques, lliures, imparcials i en valencià? Realment estan defensant el dret dels valencians a rebre informació veraç en la seua llengua? Realment estan lluitant contra la preponderància del castellà en els mitjans de comunicació que emeten a les comarques valencianes? Realment estan preocupats per la pervivència i normalització del valencià?
Si és així, ara mateix anem a les portes del Centre de Producció de Programes de RTVV a recolzar les protestes dels treballadors. Em sembla, però, que no, que el que estan defensant són els seus propis llocs de treball i la seua situació personal, i els incauts Josep Moreno, Ignacio Blanco i Enric Morera, tots ells diputats, els estan fent el joc. Durant vint anys les lluites descrites al primer paràgraf han important ben poc als treballadors de RTVV mentre rebien puntualment les seues nòmines. A què juguem, doncs? Si fóra possible fer propostes per a la continuïtat de l’ens, la nostra consistiria en reobrir RTVV, però amb una plantilla diferent que no haguera estat involucrada en el consentiment passiu d’anys i anys de manipulació. Així aconseguiríem seguir disposant de mitajans públics en valencià, aconseguiríem potenciar i normalitzar el valencià, i compesar l’oferta televisiva i radiofònica en castellà. Pero voríem com els treballadors ara acomiadats tampoc estarien d’acord. Aleshores, què estan defensant?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que sen vatjen tots a la puta calle!!rtvv si pero amb estos "insurrectos" no...

Anònim ha dit...

Mira qui tenia que parlar, vos ompli la boca parlant del VALENCIÀ i perteneixeu a un partit (EUPV)on la representant del Pais Valencià no és capaç de parlar en valencià en RTVV.