dilluns, 25 de novembre del 2013

EL PERIODISTA MIGUEL ÁNGEL AGUILAR OFEREIX UNA CONFERÈNCIA A SIMAT

El periodista Miguel Ángel Aguilar visitarà este dimarts Simat per participar en les conferències de les Rutes de la Xara, organitzades per l'editorial la Xara, la Mancomunitat de la Valldigna i la Universitat de València. Els ponents són en genereal un luxe per a Simat, tot i que Aguilar ha estat qui ha alçat més interés per la seua participació freqüent en programes i tertúlies polítiques a mitjans nacionals de comunicació. 
Les Rutes de la Xara és un cicle de conferències organitzades enguany sota el títol ´Conflictes i respostes, transició o ruptura. Els reptes de la societat espanyola en la transició´, i que es celebren els dimarts i dijous del mes de novembre a les 19h a la Casa de la Música de Simat
L´estat de la democràcia actual així com els problemes i entrebancs que l´han conformada des de la mort del general Franco fins l´actualitat, així com les perspectives de futur que se li presenten a la societat espanyola són els eixos centrals sobre els que es desenvolupa el cicle.
En total seran huit conferències que es tancaran dijous amb la intervenció de Julio Pérez Serrano,  professor de història contemporània de la Universidad de Cadiz.
Les conferències i debats són de gran qualitat, tenen molt de ressò, els intervinents són d'elevadíssima talla intel.lectual, el cicle ha estat afalagat en diversos articles d'opinió i a les xarxes socials, i la resposta del públic ha estat acceptable. No obstant, crida l'atenció l'escàs interès que han mostrat els simaters, que no arriben a representar ni la desena part dels assistents, tot i la qualitat d'aquesta oferta cultural. Gran part del públic està format per estudiants universitaris atrets pels crèdits que atorga la Universitat  per l'aprofitament de les jornades.