dilluns, 15 de desembre del 2008

EL GOVERN MULTIIDEOLÒGIC DE SIMAT ENCARA NO HA COMUNICAT ELS PROJECTES A FINANÇAR AMB ELS EUROS DE ZAPATERO


El govern multiideològic de Simat encara no ha donat a conéixer el llistat de projectes a finançar amb els 605.000 euros que rebrà el municipi gràcies al Pla de Finançament Local del Govern de l'Estat, i menys encara ha consensuat amb les forces polítiques i organitzacions locals de caire cultural, social, sindical i empresarial el tipus de projectes que convendria executar amb eixos diners.
Ells s'ho fan solets, tot i que després s'omplin la boca amb allò d'escoltar les demandes ciutadanes i de la participació. Es preveu que la memòria dels projectes a executar ha d'estar enllestida este mes de desembre per a la seua acceptació per part del Ministeri d'Administracions Públiques, amb la qual cosa és molt probable que el govern multiideològic haja buscat ja on invertir els euros sense ni tan sols obrir una ronda de consultes, encara que només fóra per deferència.
A EU i Arc Iris teníem les nostres pròpies propostes que ningú ha volgut escoltar, consistent en desagreujar al casc antic per decennis sense invertir, redactar diversos plans de rehabilitació, i recuperar la part vella per a dinamitzar-la social i turísticament, i fer-la visitable.
Com que els projectes s'han d'executar al llarg de 2009, EU-Arc Iris havien redactat una memòria consistent en la redacció i adjudicació simultània de diversos projectes de rehabilitació, un per carrer, de tal forma que l'execució fóra simultània i poder recuperar la totalitat del casc antic tot a la vegada. Havíem redactat una memòria consistent en la redacció de di-set projectes per a la rehabilitació de di-set carrers: Primer de Maig, Montdúver, Toro, Santa Anna, Calvari, Sant Roc, Pou, Joanot Martorell, l'Om, Església, Sant Antoni, Cine, Barxeta, Sant Josep, Pintor Sorolla, França i la Travessia de Calvari i l'Om.
Amb 605.000 euros la rehabilitació no pot ser integral, però sí important. Per tant, havíem calculat un seguit d'intervencions simultànies consistents en semipeatonalitzacions, renovació de mobiliari urbà, i jardineria, amb un cost que oscil.lava entre els 15.000 euros del carrer Montdúver, el més menut, i els 110.000 euros de la intervenció més important, que seria la del carrer de l'Om, fins a completar els 605.000 euros de l'ajuda estatal.
Amb això s'aconseguiria un doble objectiu: d'una banda revitalitzar l'economia local i l'ocupació amb tot un seguit d'adjudicacions que beneficiarien a di-set empreses de forma simultània, el que permetria beneficiar a empreses locals, i d'altra banda recuperar amb només un any la major part del casc antic de Simat, una intervenció que de no ser així portaria més d'una dècada de treballs.
Tot i la feina feta, ningú del govern multiideològic de Simat ens ha demanat opinió, per la qual cosa, i per a que no es perda la feina, ho fem públic ací per si de cas algú dels qui governa el nostre poble li sembla una proposta acceptable.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Recollons!!! 605.000 euros.
Hi ha per a fer una Ofrena Floral.
Es passaran un any tirant-se floretes els uns als altres dient-nos quantes coses va a fer el tripartit amb els nostres diners.
-Serra acabarà el Casal de la Joventut (i així els joves no hauran d’estiuejar a ca Macartur)
-Eladi construirà un camp de golf fins als Clots i no haurà de demanar més subvencions per a la seua editorial.
-Agustina ens frà un polígon industrial més enllà de Vibro Sim.
-A Arc Iris li deixarem posar 10 carrers (10) amb el nom d’Al Tall per a que no despotrique més.
Ah, i tots els dies verbena!!!!
Esteu preparats per a l’Ofrena?

Visca les Noves Glòries Simateres.