divendres, 5 de desembre del 2008

ZAPATERO DÓNA 605.000 EUROS A SIMAT


Vista de Simat, amb el calvari al fons. La teula àrab s'entremescla amb nous i impersonals edificis. (FOTO: Arc Iris)
Finalment seran 605.000 euros els que ingressarà Simat del Govern central per a executar obres al llarg de l'any 2009, segons els càlculs definitius del que ens pertoca per població del Pla de Finançament Local que ha aprovat el Govern socialista de Madrid per a fer front als efectes de la crisi econòmica.
La mesura pot salvar el periode d'alcaldia del socialista Eladi Mainar, atés que l'execució de les obres ha de ser immediata, tal com consta a les condicions del programa. Així doncs, al llarg d'aquest mes de desembre l'Ajuntament de Simat ha d'elaborar les memòries dels projectes que desitja executar, que s'han de presentar al mes de gener, i com a molt al març s'han d'adjudicar les obres per a que comencen a més tardar al mes d'abril.
Ara només cal que el govern local sàpiga aprofitar l'ocasió, que consensue les obres, i que encerte en el llistat de prioritats.
La inversió és important, però tampoc dóna per a tant. Només cal tindre en compte que l'esquifit consultori auxiliar que acaba d'inaugurar la Conselleria de Sanitat a Simat ha costat mig milió d'euros. Ara la tasca és d'Eladi Mainar per tal que els 605.000 euros es facen notar.
D'altra banda, amb la composició política del govern local, es corre el risc d'una guerra per a atribuir-se els èxits. Amb el calendari del programa, Eladi Mainar pot inaugurar totes les obres com alcalde si es dóna pressa. Com a molt al mes d'abril han d'estar les obres escollides en execució, i si els terminis no són llargs, Mainar podrà inaugurar les obres allà pel mes de febrer de 2010, abans de deixar l'alcaldia. Ara bé, pot ser que la candidata del Bloc reclame la seua quota de cintes a tallar, i d'altra banda, és de suposar que els projectes seran urbanístics i correspondran al departament de Joan Serra, que també demanarà els seus cinc minuts de glòria.
Vorem com s'ho fan. El més important, però, és que el govern local aprofite l'assignació econòmica del govern central, que encerte amb els projectes a executar, i resolga alguns dels problemes que a Simat s'han convertit en crònics.
Els 700.000 euros que li toquen a Simat es corresponen amb el padró municipal, criteri aplicat pel Govern de Madrid per a repartir els huit mil milions d'euros del Pla de Finançament Local. Amb eixe criteri, a ciutats com a Gandia li toquen 13 milions d'euros, a Castelló 30, i a València 129.
D'altra banda, Arc Iris farà la seua pròpia proposta d'obres a finançar amb el pla de Zapatero en funció de les necessitats que la nostra organització considera més prioritàries, com ara la renovació de la trama urbana antiga per a fer-la atractiva, poder explotar-la turísticament, i millorar la qualitat de vida dels veïns de la part vella del poble. Aquest llistat el farà arribar al govern local.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

nota al "post" de la dreta: el concert de rock no és hui com heu posat ahí, és demà i diumenge verbena... ofeguem la crisi amb festa! no hi ha mal què...

Anònim ha dit...

i en la crisis que hi ha i en la gent que esta en el paro desde ja fa alguns mesos i la cosa no pinta gens be en trobar feina ,...... no estaria gens malament que estos dinerets es repartiren a parts iguals o de alguna forma entre la gent del poble no???

Anònim ha dit...

victor maxote tin una miqueta de vergonya i en l´apartat dels esports , posar la web del Barça pues que vols que et diga...... per davant de valencia i llevant pues que vols .... fes-teu mirar

Anònim ha dit...

em jugue ja un euro a que ninguna de les obres que facen vos agradarà, i si una sols vos agrada: això ho pague jo.
firmat: capità moro

Anònim ha dit...

Com deia Leonardo da Vinci:
"Els hòmens bons són naturalment desitjosos de saber"
Per tant vull saber quants sous d'alcalde es van pagar en el mes d'agost.

Anònim ha dit...

Recollons!!! 700.000 euros
Hi ha per a fer una Ofrena Floral.
Es passara un any tirant-se floretes els uns als altres dient-nos quantes coses van a fer amb els nostres diners.
-Serra acabarà el Casal de la Joventut (i així els joves no hauran d’estiuejar a ca Macartur)
-Eladi construirà un camp de golf fins als Clots i no haurà de demanar més subvencions per a la seua editorial.
-Agustina ens frà un polígon industrial més enllà de Vibro Sim.
-A Arc Iris li deixarem posar 10 carrers (10) amb el nom d’Al Tall per a que no despotrique més.
Ah, i tots els dies verbena!!!!
Esteu preparats per a l’Ofrena?

Visca les Noves Glòries Simateres.

Anònim ha dit...

i eixa ansia de saber... l´any passat ja la tenies? o s´ha despertat de sobte com els xampinyons?
que tranquilets estavem tots amb el PP al poder veritat? ningú preguntava... l´arc iris que sols fa feina de web no actualitzava... xe que modorra ens havia entrat a tots.
bé a les pròximes ja ho sabeu tots a votar al PP que estarem mes tranquilets i els d´esquerra ens podrem matar uns a altres mentre ells ensenyen als nostres fills en perfecte angles.
Ostia quin pais ja no se si soc dels meus....

Anònim ha dit...

I quin problema tens tu en que la gent vullga saber?

Anònim ha dit...

voler saber sempre es bo. sempre, ara i abans.abans feiem becadeta ara volem saber i ens inventem polemiques com lo de la foto del policia local, a vore quin dia la digueu mes grossa que el llistó esta alt.

endavant arc.. al pp no li cal fer campanya ja li la feu vosaltres treballant des del vostre silló a casa.

Anònim ha dit...

L'incapaç té per bona una opinió quan l'alaba i es troba còmode a la seua ombra.

Anònim ha dit...

Què bé que estaríeu sense oposició. Somieu totes les nits que governeu sense oposició. Ja, ja, ja.

Anònim ha dit...

100 vots son poca oposició, reiet. i mes sabent que la majoria d´eixos vots aniran cap al pp, como dios manda, la proxima legislatura.
el que passa es que es l´unica forma d´entretindre-nos els migdies de hivern.
En la festa de disfresses un policia local ens va fer una foto a la cuadrilla i tinc el cor en un bolic per si ens traieu en la web.

Anònim ha dit...

40 vots són pocs per a ser govern. No?

Anònim ha dit...

Òstia tio,l'altre dia li vaig demanar foc a un policia.Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó Perdó
No ho faré més uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mare vine que estos d l'arc volen tancar-me a la presó.

Anònim ha dit...

tants vots penseu tindre? ja no enganyeu a ningú

Anònim ha dit...

Al del comentari número set. És veritat, a l'època del PP ningú preguntava, tampoc el PSOE, ni el Bloc, ni ERPV. Com és això? Escampaven gas paralitzant al saló de plens abans de cada sessió?

Anònim ha dit...

al de dalt hi ha vida fora d´esta web, qui no preguntava es està pàgina. els demés si preguntaven i votaven en contra dels pressupostos i de posar-li sou a fufú, a no, l´arc va votar a favor i es va abstindre als pressupostos

Anònim ha dit...

Sí home sí. Ara a les eleccions la Policía Local que la facen enganxar cartells d'Esquerra Republicana. Total....

Anònim ha dit...

Doncs si hi ha vida fora d'aquesta web, ves i viu-la!!!!!

Anònim ha dit...

"viu la vida" eixe es l'slogan de la "Bicòca".......Jajajajaja!!!

Anònim ha dit...

Per una seu compartida.Bicoca seu del ParcPiris.