dimarts, 16 de desembre del 2008

ELS PROJECTES QUE PROPOSA EL GOVERN MULTIIDEOLÒGIC PER A FINANÇAR AMB EL PLA DE ZAPATERO SÓN UN DESPROPÒSIT

La major part dels projectes que ha proposat el govern multiideològic de Simat per a finançar amb el Pla de Zapatero són en opinió d'Arc Iris, un despropòsit, un desaprofitament de recursos i d'oportunitats, i a més, un d'ells incompleix les condicions que fixa el Pla de Finançament, amb la qual cosa, l'Ajuntament s'arrisca a que li'l rebutgen.
El nostre govern multiideològic pretén gastar-se els 605.000 euros amb una sala d'usos múltiples al mercat municipal, la reparació del sector nord del cementiri, la millora de la plaça de l'Església i la seua connexió amb l'Avinguda de la Font Menor, la rehabilitació de la Plaça del Colomer, i la reordenació urbana de la Font Menor.
En primer lloc, convertir el mercat municipal en una sala multiusos a temps parcial, i compatibilitzar eixe ús amb l'activitat comercial, és un despropòsit. És un pegat per a suplir la manca d'un auditori en condicions a Simat. Ens preguntem si haurem d'assistir a actes culturals tot voltats de pernils, verdures i conills, o si per contra el que pretén el govern multiideològic és fer decaure l'activitat comercial en benefici dels multiusos culturals. D'altra banda, l'activitat comercial reduirà la disponibilitat de la pretesa sala multiusos. És a dir, pels matins no s'hi podrà fer res perquè estaran les parades obertes. No sabem a qui se li ha ocurregut.
En segon lloc, la reparació del cementiri no es pot incloure al Pla de Finançament de Zapatero perquè a les condicions hi diu ben clar que els diners s'han de destinar a projectes que no estigueren prevists amb anterioritat. I és evident que si el cementiri està en males condicions, s'havia d'arreglar de tota manera, amb pla de Zapatero o sense, i per tant no compleix les condicions.
Pel que fa als tres projectes restants, la reordenació urbana de la Font Menor, i la rehabilitació de les places del Colomer i de l'Església, estan en concordància amb el tipus de proposta que havia fet Arc Iris per a invertir els diners del Govern central, tot i que la zona d'actuació no era la proposada, excepte en el cas de la plaça de l'Església.
Amb eixos projectes el nostre govern multiideològic va a gastar-se en un periode d'un any 605.000 euros. Arc Iris considera que es podria donar més utilitat a eixa inversió amb un pla integral de rehabilitació del casc antic, perquè la sala multisusos que preveuen fer al mercat serà un fracàs, i la reparació del cementiri entra dins de les despeses corrents. No calia cap pla de Zapatero per a reparar el cementiri, era una obligació. El Pla del Govern estatal està pensat per a projectes novedosos i que no estigueren prevists. És probable que el Ministeri d'Administracions Públiques no accepte eixa actuació, amb el perill de perdre la partida.
En resum, una extraordinària oportunitat perduda.
LA NOSTRA PROPOSTA
EU-Arc Iris havia fet la seua pròpia proposta que no ha estat presa en consideració. Havíem redactat una memòria consistent en la redacció i adjudicació simultània de diversos projectes de rehabilitació urbana, un per carrer, de tal forma que l'execució fóra simultània i poder recuperar la totalitat del casc antic tot a la vegada. Havíem elaborat una memòria consistent en la redacció de di-set projectes per a la rehabilitació de di-set carrers: Primer de Maig, Montdúver, Toro, Santa Anna, Calvari, Sant Roc, Pou, Joanot Martorell, l'Om, Església, Sant Antoni, Cine, Barxeta, Sant Josep, Pintor Sorolla, França i la Travessia de Calvari i l'Om.
Amb 605.000 euros la rehabilitació no podia ser integral, però sí important. Per tant, havíem calculat un seguit d'intervencions simultànies consistents en semipeatonalitzacions, renovació de mobiliari urbà, i jardineria, amb un cost que oscil.lava entre els 15.000 euros del carrer Montdúver, el més menut, i els 110.000 euros de la intervenció més important, que seria la del carrer de l'Om, fins a completar els 605.000 euros de l'ajuda estatal.
Amb això s'aconseguia un doble objectiu: d'una banda revitalitzar l'economia local i l'ocupació amb tot un seguit d'adjudicacions que beneficiarien a di-set empreses de forma simultània, el que permetria beneficiar a empreses locals, i d'altra banda recuperar amb només un any la major part del casc antic de Simat, una intervenció que de no ser així portaria més d'una dècada de treballs.
Ara només tenim cinc projectes que absorbeixen la totalitat dels 605.000 euros, i deixen el casc antic, si més no, tal com el tenim ara.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

jo havia fet uns estudis per millorar el casc des de la font menor a la font gran i que donaria faena a tota la gent de simat es faria en dos anys i costaria la mitat que el de vosaltres. ¿se´l cregueu igual o menys que jo el vostre estudi?
adjunteu les propostes serioses amb memoria explicativa i m´ho creurem

Anònim ha dit...

Jo amb els 600.000 euros compraria el trinquet i el faria municipal. Seria una bona opció, i a més serà l'única oportunitat que tindrem de fer-ho. Mai més podrem recuperar el nostre trinquet. Caurà a trossos, o acabaran fent pisos. Al temps.

Anònim ha dit...

Al primer. Els inútils volen que tots siguen inútils per tal de sentir-se consolats.

Anònim ha dit...

TENS TOTA LA RAÓ.¿EL CONSOLA?