divendres, 21 de maig del 2010

ARC IRIS DEMANA MESURES CONTRA LA PLAGA DE LA MOSCA NEGRA

Amb les altes temperatures dels últims dies s'ha reproduït l'eclosió gairebé simultània de milers de larves de la "mosca negra", un parent dels mosquits, la mossegada dels quals provoca una picor molt intensa i inflamació. Pel matí i a última hora de la vesprada són les hores en que més actiu es mostra l'insecte, i els afectats són sobretot gent que sovinteja la vora del riu, la Font Gran o l'horta. La Font Gran està encesa. L'episodi de "mosca negra" pot haver aquirit enguany a Simat la condició de plaga pel fet de trobar-se a la vora d'un riu, i envoltat de partides agrícoles, al que hem d'afegir les intenses pluges durant tot l'hivern i la primavera. Existeix per tant un focus "molt potent" que està fent estralls entre els simaters. El passat estiu va haver un primer brot, encara que gens comparat al que està ocorrent aquest any. Al principi la gent pensa que es tracta de rampelles, un petit mosquit molt molest, encara que no pica, però aviat se n'adonen que és molt més molest. Allò estrany és que la possible plaga no haja transcendit, el que explicaria la falta d'interès del govern local.
Arc Iris demana al multipartit que prenga alguna mesura i encarregue una fumigació, encara que no sabem a qui concretar la petició perquè Simat no té regidor de salut pública.
L'única mesura preventiva existent és cobrir-se amb roba les parts al descobert i usar algun tipus de repelente. Si malgrat tot la mosca pica llavors convé rentar amb aigua i sabó perquè no s'infecte i si hi ha molta inflamació utilitzar algun corticoide tòpic. Les picades es produïxen durant el dia i són molt doloroses degut al fet que la mosca negra té una mandíbula que perfora la pell mossegant-la per a provocar que isca la sang, amb una inflamació que és pràcticament instantània. En funció de la sensibilitat de les persones aquests manifestacions poden variar en gravetat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És molt corrent i normal, dir que la natura s'ha tornat loca, però no ens donem compte que els locos som les persones, que estem fent pols la natura.
Ja ens passarà factura.
De fet ja està passant-la.

Anònim ha dit...

Vosotras, las familiares,
inevitables golosas,
vosotras, moscas vulgares,
me evocáis todas las cosas.

¡Oh viejas moscas voraces
como abejas en abril,
viejas moscas pertinaces
sobre mi calva infantil!

¡Moscas del primer hastío
en el salón familiar,
las claras tardes de estío
en que yo empecé a soñar!

Y en la aborrecida escuela,
raudas moscas divertidas,
perseguidas
por amor de lo que vuela,
—que todo es volar—, sonoras
rebotando en los cristales
en los días otoñales...
Moscas de todas las horas,
de infancia y adolescencia,
de mi juventud dorada;
de esta segunda inocencia,
que da en no creer en nada,
de siempre... Moscas vulgares,
que de puro familiares
no tendréis digno cantor:
yo sé que os habéis posado
sobre el juguete encantado,
sobre el librote cerrado,
sobre la carta de amor,
sobre los párpados yertos
de los muertos.

Inevitables golosas,
que ni labráis como abejas,
ni brilláis cual mariposas;
pequeñitas, revoltosas,
vosotras, amigas viejas,
me evocáis todas las cosas.

Anònim ha dit...

Semblen mosquits convencionals, però son pitjors. La mosca negra, un insecte d’uns 3 a 6 mil•límetres, de la família dels simúlids, no pica, literalment mossega. La seva marca no es nota al principi, ja que segrega un anestèsic, un vasodilatador i un anticoagulant; però el resultat es una picadura vermellosa, sagnant i amb una considerable inflamació de la zona. Dolorosa i molesta, sempre s’agreuja més en persones de major sensibilitat, que poden necessitar, en algun cas els serveis mèdics..

Xééééé tu com el SUPER-REGIDOR