dimecres, 19 de maig del 2010

L'ANY QUE VE TAMPOC HI HAURÀ PRIMER EQUIP DE FUTBOL


El CF Simat dels anys seixanta, amb Olegario Mahiques de president i el mític Painyo d'"utillero". Eren altres temps.
Les negociacions per fer la pròxima temporada un primer equip del CF Simat han fracassat on solen fracassar les negociacions: en els diners. A Simat hi ha joves futbolistes amb capacitat i ganes de competir en lliga regional federada. No obstant, l'oferta del regidor d'Esports ha consistit en oferir poc més de mil euros, amb l'excusa de que no es poden concedir més diners que els que reben els equips del futbol base. Eixa oferta del regidor posa de relleu dues coses: en primer lloc que l'ajuntament no té un clau, com es de domini públic, i en segon lloc, la manca de voluntat política per fer que Simat dispose d'equip de futbol federat en categoria regional, obligant així als joves futbolistes locals a practicar el seu esport en equips d'empreses o patxangues d'entre setmana a un camp que fa pena. Amb el que gasta l'ajuntament en telefonia mòbil Simat podria tindre un primer equip federat de futbol amb tot l'equipament, serveis i atencions necessaris.
Amb els mil euros que oferta el regidor d'Esports no es pot ni començar. Només les revisions mèdiques prescriptives per a la fitxa federativa costen 60 euros per jugador. Amb eixa primera despesa ja no es podrien comprar ni equipatges. Després cal afegir sous d'àrbitres, desplaçaments, material esportiu, entrenador, i l'aval de 3.000 euros per al cas de que s'haguera d'abandonar la competició abans d'acabar la lliga. Amb eixes condicions no només els jugadors es fan arrere, sinó que cap persona vol fer-se càrrec d'una junta directiva que es voria abocada de forma irremeiable a penúries i dificultats, i que possiblement acabaria posant diners de la butxaca.
Així doncs, si el regidor no rectifica, el més probable és que Simat continue l'any vinent sense primer equip de futbol. El futbol base de Simat seguirà així nodrint de bons jugadors a equips d'altres municipis de la comarca, què és el que passa ara. Hui hi ha bons futbolistes de Simat que juguen a Tavernes, a Benifairó, a Barxeta i a Xàtiva.
És absurd, d'altra banda, disposar d'una potent escola de futbol base si no hi ha un primer equip en el que els joves tinguen continuïtat federativa al seu propi municipi.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

un gasto menos

Anònim ha dit...

Amb lo que costa alguns dels saraos que es monten de quan en quan, tindriem per al primer equip de futbol, i sobrarien diners.

Anònim ha dit...

sumant els 7000 euros de protocol de l'alcaldessa, el que ens costa tindre al sacarino a l'ajuntament i la telefonia mobil, tenim equip de futbol masculi i femeni i equips de basquet masculí, femení i transexual

Anònim ha dit...

Els mil euros se'ls poden posar al sobaco. Si volen equip de fútbol amb mil euros que el facen ells: David de porter, Juli de lliure, Eladi al centre del camp, Serra de punta i el sacarino d'utillero.

Anònim ha dit...

I Agus qué?
De masajista ?

Anònim ha dit...

A Sacarino ja no es veu molt per la Plaça, no?????