diumenge, 16 de maig del 2010

CAP REPRESENTANT DEL GOVERN LOCAL ACUDEIX A L'OLIMPIADA DE JOCS TRADICIONALS


foto: francisco teodoro


EL REGIDOR D'EU-ARC IRIS VA TORNAR A SER DISCRIMINAT


El govern local va plantar dijous al director general d'Esports en l'obertura de l'Olimpiada de Jocs Tradicionals, que es va celebrar a l'antic monestir de la Valldigna, i en la que participaven 580 xiquets. Ni l'alcaldessa, ni l'alcaldesso, ni cap altre regidor del govern local hi van assistir, tot i que van ser convidats per la Conselleria de Cultura en dos ocasions i per dos mitjans diferents. És a dir, el govern local estava assabentat de la cita i no va acudir. Però és que a més de no acudir, se li va oblidar traslladar la invitació al regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet. Tampoc van avisar al portaveu del PP, Sebastián Mahiques, encara que éste té la sort de que l'avisen directament des de la pròpia conselleria i sí hi va acudir, com també va acudir l'alcalde de Benifairó. A Mansanet ni l'avisen de conselleria ni de l'ajuntament.
El fet posa de relleu les dificultats de la nova alcaldessa per dedicar temps al seu càrrec, així com la manca de disponibilitat d'ella i de la resta del govern local. Però si ells no poden o no volen acudir, almenys deurien donar l'oportunitat a l'oposició d'acudir, si és que vol. Amagar un acte i una convocatòria és un fet antidemocràtic que posa de relleu el tarannà dels qui governen Simat. No és la primera vegada que Víctor Mansanet és discriminat. De fet, ho és de forma sistemàtica des que el 4 d'agost de 2008 Serra es va fer l'amo de l'Ajuntament.El director general de l'Esport, Mateo Castellá, no donava crèdit a les absències.
La VI Olimpíada de Jocs Tradicionals, d'altra banda, és una activitat organitzada per la conselleria de Cultura i Esport a través de la Fundació Jaume II el Just que pretén donar a conéixer els xiquets de primària, jocs tradicionals que formen part del patrimoni cultural immaterial valencià.Uns 580 xiquets d'Educació Primària procedents d'11 centres docents valencians van participar a Simat en esta edició en què han aprés a jugar al "pic i pala", la "trompa", el "set i mig", etc.Mateo Castellá ha destacat la importància d'esta iniciativa com "forma de recuperar i donar a conéixer un vast i ric patrimoni que ens unix i ens identifica com a valencians.""Aquests jocs formen part de la nostra idiosincràsia lúdica i esportiva, i la conselleria de Cultura i Esport, conscient de la importància de preservar i difondre els nostres senyals d'identitat, ofereix un decidit suport a la labor que s'està portant des de l'Escola autonòmica de Jocs Tradicionals i el seu programa de recuperació del Parimonio Cultural Lúdic Valencià," va dir Castellá.A més de Castellá, a la convocatòria van assistir Angel Gómez, en representació de l'Escola autonòmica de Jocs Tradicionals, Anabel Trujillo, Administradora de la Fundació Jaume II el Just, Jesus Ferrando, alcalde de Benifairó de la Valldigna, Sebastián Mahiques, i Amparo Espí, regidora del PP de Tavernes. El govern de Simat tenia coses millors a fer, com solen dir ells.Gràcies a esta iniciativa, els xiquets entren en contacte amb els jocs i les activitats lúdiques dels seus avantpassats i coneixen i es familiaritzen amb el patrimoni artístic i natural del recinte històric.L'activitat s'exercix en col·laboració amb l'Escola autonòmica de Jocs Tradicionals i amb els centres docents participants. Durant tot l'any, en els col·legis, els monitors donen a conéixer estos jocs entre els seus alumnes i, arribat el moment, participen per equips en l'olimpíada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou manipuladors. El govern local sí estava representat.

Anònim ha dit...

El que manipula es qui no avisa a la resta de regidors.
Si el govern municipal estava representat, ¿com és que el regidor d'EU no sabía res?
!! Manipuladors que son els del govern municipal !!

Anònim ha dit...

Doncs digues per qui.