dimarts, 12 de novembre del 2013

CINEMA D'AUTOR AL CASAL JOVE


10 comentaris:

Anònim ha dit...

Escric en aquest darrer missatge perquè no he trobat en aquest blog un lloc on proposar un tema nou.

El que vull comentar està referit a les obres públiques actualment en curs en l'Avinguda de la Font Menor, enfront del Cuartel de la Guardia Civil.

Anteriorment tot el que s'havia arreglat en el poble s'havia donat als obrers locals, repartit la feina entre tots, donada la força de la crisi que estem patint. Amb l'actual Ajuntament la política és una altra i ho han adjudicat al pressupost més barat, deixant participar a empreses de fora del poble.

La adjudicació va ser per a una empresa forastera que ja porta els seus treballadors i tots els materials de construcció i apers de treball, amb lo qual no es queda ni un sol euro en el poble.

Així i tot es comprometeren a contractar a 5 treballadors de Simat i la retro de Cabet.

Els pressuposts presentats es basaren en el projecte d'un arquitecte on estava explicat per escrit tot el que s'havia de fer, qué s'havia de gastar i la memòria de qualitats dels materials.

Els obrers simaters es feren creus del pressupost presentat per la empresa que s'ho quedà perquè (segons ells que estan al corrent dels preus del sector) amb eixa proposta no sols no es podien guanyar diners si no que se'n perdien.

Doncs bé, ja ha eixit la mangalufia. De moment, i sense anar a investigar qué és el que han posat, ja tenen depositats en la acera uns tubs de desaigüe que valen la quarta part dels que venien relacionats en la memòria que s'entregà als obrers. En un o dos dies estaran enterrats i ningú sabrà qué és el que hi ha ahí baix, fins que vinguen els rebentons. Per cert, el alcalde ja ha segut informat d'este detall per varies fonts i, de moment, encara no hi ha cap reacció.

Dels 5 treballadors que tenien que contratar del poble sols hi han 3, els altres són tots de la seua empresa, no crec que amb la crisi que hi ha no se'n hagen presentat cap més. I han portat una retro xicoteta amb la que estan treballant estos dies i que, per supost, no és de Cabet.

Per supost, els obrers de Simat estan que tiren xispes. El que està clar és que no és prou que diguen que van a acomplir tots els requisits i es done per bo, sense portar un seguiment per part de l'Ajuntament a carrec d'una persona experimentada en obra.

Com vec que la vostra formació sol arribar al fons de la questió en els temes simaters, m'he decidit a informar ací. Pot ser que haja alguna cosa puntual que no siga exacta i tinga la seua raó de ser però crec que algú tindria que demanar explicacións perquè açò té tot el aspecte de no estar ben fet.

Al menys si s'investiga ens quedarem tots més tranquils.

La Cotorra de Simat ha dit...

http://lacotorradesimat.blogspot.com/2013/11/dubtes-les-obres-de-la-font-menor.html

Publiquem

Anònim ha dit...

Perqe tenen que donar feina als obres de Simat si son mes cars. Perque no ajuden a gent de l'horta? Cuant als obrers de Simat, els omplien a cabasos, repartien en algú? Perque a mi no en va tocar mai.

Anònim ha dit...

Fa pocs anys els obrers els omplien a cabassos i fa molts anys el que tenia fanecaes era ric, i ningú ha repartit mai. Però no es tracta de tindre-mos enveja els uns als altres i fer-mos la punyeta. Si hi hagueren ajudes per a l'horta, a mi no m'agradaria que li la donaren a un de Xeraco, voldria que li la donaren als de Simat, si pot ser.
I, si fora un pressupost més barat, a mi també em pareix bé que ens estalviem diners i que no s'ho queden entre uns quants obrers. El que em fa por és que la baratura vinga per posar materials no indicats i que s'ho repartixquen entre la gran empresa i els polítics o els tècnics municipals o qui siga. Que no volem ser malpensats però en els Ajuntaments espanyols això és el pa nostre de cada dia.
Que ho expliquen tot bé i ens quedem satisfets.

Anònim ha dit...

Pots estar traquil de què els materials que es posaran en l'obra serán els indicats i de què mai es certificarà per part del tècnic una cosa que no cumplixca amb la normativa.

Anònim ha dit...

Podem estar tranquils que hi han polítics lladres per tota Espanya, pero en Simat tenim als més honestos del món i no cal ni vigilar-los un poquet, no? ja està be de contar cuentos...

Una cosa es complir amb la normativa (que no s'ha posat en dubte, de moment) i altra canviar les condicions per a que algú es beneficie a costa dels diners dels simaters.

Que al final ha estat un malentés... molt be, no passa res perque un sector de la població simatera vullga que li expliquen unes accions determinades portades per l'Ajuntament, per a això estan també els polítics

Anònim ha dit...

Cuant es feren los obres de la Font Gran y la Font Menor, ningú es va molesatar en vore les calitats dels material, i no digam en les modificacions de la xarxa del aigua potable, i la va fer una empresa de Simat. Tots callaets.

Anònim ha dit...

En Simat no s'ha amordasat a ningú per protestar. Ací si algú veu algo mal fet que ho denúncie. Això voldrien alguns, tindre a la gent calladeta i anar amagant mangalúfies...

Anònim ha dit...

Contestan-li al primer, el puc dir que no s?an contratat 5 obrers de Simat, simplement perque no mes s?en varen presentar 3 en les condicions que es requerien. Aixina que dificilment es poden contractar mes obrers. I es una llastima, pero es aixi.

Anònim ha dit...

Acceptada esta darrera explicació sobre lo dels 3 obrers. És verosímil que puga haver passat això.

Passem al tema dels tubos: segons les darreres informacións anaven a deixar-mos colgada baix terra la major xapussa de la història. Per lo que es veu, en compte de colzes, empalmes i els accessoris que es necessiten per a unir uns tubos amb altres, li feien un forat a un tubo en un costat i li'n astacaven allí un altre i colze fet. I per a que no se'n eixira la merda pels badalls que quedaven, ho tapaven amb un poc de pasta.

Per les dades que he pogut arreplegar, lo que més diners costa (amb diferència) són els accessoris i no els tubos; això, junt amb que els tubos de polietilé són la quarta part de cars que els de PVC, pues feien el negoci redó. I de paso, hauran gastat ací els tubos que els han sobrat d'alguna altra obra, això explicaria foren de 300 en lloc de 200, perquè és lo que tenien, no perquè foren generosos.

Doncs bé, pareix ser que ja va ser massa pa la carabassa i el tècnic del Ajuntament el divendres ho va fer arrancar.

Fins ací les darreres noticies. Lo que a mí m'agradaria saber és si no haverem estat tots damunt d'esta obra i demanant comptes, si tot açò s'havera revisat correctament i, en cas de que s'havera detectat, si s'havera arrancat com ha passat. Al menys no hem perdut el temps.

I una altra cosa serà saber si estes incidències ens van a costar diners als simaters o l'Ajuntament es posarà en el seu lloc i els farà acomplir el que es comprometeren a fer sense cap altre gasto per a nosaltres.