dissabte, 20 de desembre del 2008

EL GOVERN LOCAL APROVA ELS PRESSUPOSTOS AMB LA MENOR INVERSIÓ DE LA HISTÒRIA

El govern multiideològic de Simat va aprovar al ple d'ahir els pressupostos amb la menor inversió de la història de Simat, tot i ser els de major quantia. Els pressupostos van generar un debat patètic en el que el PP, després de la presentació de l'alcalde, va acusar al tripartit d'hipòcrita per haver presentat uns comptes que diferien ben poc dels presentats pel darrer govern del PP. I justament per a rebatre l'acusació d'hipòcrita, el tripartit trau al regidor més hipòcrita de la corporació municipal, Joan Serra, qui l'any passat va pegar la vara per a que els pressupostos del PP contemplaren diners per a un casal jove, i ara que té l'oportunitat de fer els pressupostos al seu gust es deixa fora el casal.
Joan Serra va prendre també la veu del tripartit per a defendre's de l'acusació de continuisme en l'elaboració del pressupost, i el raonament de Serra és el següent: és clar que els pressupostos són continuistes, perquè les despeses corrents són les mateixes any rere any. Fenomenal. Aleshores, si els pressupostos es poden prorrogar de forma automàtica perque les despeses són sempre les mateixes, per a què necessitem polítics? Prescindim dels polítics, ens estalviem sous, i que la secretària prorrogue els pressupostos cada any.
Si el tripartit segueix permetent que Serra parle per tot el govern, els augurem uns fantàstics resultats electorals d'ací a dos anys.
Per a Arc Iris, els pressupostos reflexen la voluntat política i el posicionament ideològic de qui els elabora, i la voluntat política que es desprén d'aquest pressupost es pot resumir amb la frase de que "l'últim que apague la llum". Per a fer uns pressupostos calcats dels del PP, per a pujar taxes i impostos, per instaurar taxes que no existien, i per a reduir les inversions al mínim no calia cap galliner de govern nou.
Amb els 2'4 milions d'euros ha anat cadascú a la seua, fins a reduir la inversió a vint mil miserables euros. De sort que Zapatero ens dóna 605.000 euros, sinó l'any que ve no paguem ni un rastell. I la inversió s'ha reduit perquè les despeses de personal s'han disparat d'un 7%, perquè calia dotar de pressupost a les regidories de Juli Ibáñez per a que faça concerts de rock, perquè cal pagar l'assessor de Serra, i perquè cal cofinançar una pista de pàdel amb la que l'alcalde està entusiasmat (¿?), etc.
A més, són uns pressupostos elaborats sense cap procés de participació ciutadana, tot i que enguay tenim regidoria de Participació Ciutadana dotada també de pressupost per a minvar les inversions. En cinc dies s'han presentat i s'han aprovat els pressupostos, sense consultar ningú, ni associacions, ni organitzacions de veïns, i sense donar temps a l'oposició. Tenim regidoria de Participació Ciutadana però tot s'aprova sense participació ciutadana: les obres del Pla de Finançament del Govern s'han aprovat sense participació ciutadana, els pressupostos s'han aprovat sense participació ciutadana, etc. Si pogueren anul.larien fins i tot les eleccions.
Són uns pressupostos poc socials que no han tingut en compte el periode de crisi, més aguda encara a Simat. En època difícil s'ha optat per concerts de rock, per pujar taxes i impostos, per encarir l'Escoleta, i per implantar noves taxes que abans no existien. Què dirà una familia a l'atur quan enguany li arribe la taxa de clavegaram que l'any passat no va pagar? Són gestos que només ajudarien un poc, però que cal tenir en compte encara que siga només de forma simbòlica.
Amb els seus primers pressupostos el tripartit multiideològic de Simat s'ha cobert de glòria. I si no t'agraden els pressupostos, eres el braç armat del PP. Tot el que fa oposició al tripartit és del PP. Amb el nivell del debat d'ahir el que caldria buscar és el braç tonto del govern i posar-li una medalla.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

té raó. un polític hauria d'ocupar-se, per exemple, de reduir les despeses corrents. sinó per a què volem polítics? Lo últim és abrasir als veïns a pagos.

Anònim ha dit...

http://img253.imageshack.us/img253/4522/ataqueabush1ae2.gif

Anònim ha dit...

Seria interessant saber el nivell d'endeutament del poble.

Anònim ha dit...

El temps necessari perquè l'Ajuntament aprove els pressupostos és inversament proporcional al nombre de grups que la recolzen.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El vostre regidor va dir que el pp havia presentat els millors presupostos de la democracia ben estructurats i transparents si eston son calcats seran els millors que s´han aprovat mai. sou presoners de les vostres paraules.

Anònim ha dit...

promocionar als grups de rock simaters amb un cost insignificant es fer cultura, com ho es promocionar als pintors simaters. si no esteu decidint el que es fa a simat es per la propia incompetencia vostra

ARC IRIS SIMAT ha dit...

No intoxiquem. El nostre regidor no va dir que el PP havia presentat els millors pressupostos. Va dir que eren els pressupostos més ben presentats, més clars, més detallats i amb més informació, i així ho va reconéixer també el portaveu del PSOE, Eladi Mainar (ahí hi són les actes). Això no vol dir que hi estiguérem d'acord, com de fet no ho vam estar.

Anònim ha dit...

per tant este calc fan uns presupostos ben presentats, clars, detallats i amb mes informació i supose s´haveu abstes com amb els del pp. ben fet.

Anònim ha dit...

El problema no és si Arc Iris decideix o no per la seua incompetència. El problema és la incompetència dels que decideixen. Ho, ho, hooooooo. Felisss Navidá.

Anònim ha dit...

Només unes diferències. La despesa de personal ha augmentat un 7%, i les inversions s'han reduit al mínim, les més menudes de tota la història. Són dos detalls a tenir en compte. Ni qual Ladislo era alcalde s'invertia tan poc.

Anònim ha dit...

despesa de personal es el que cobren uns funcionaris mal pagats i amb sou congelat des de fa anys, digueu el nom del funcionari que voleu tirar o baixar-li el sou. si els ingressos baixen per la crisi o vas al deute o baixes despeses 1+1=2

Anònim ha dit...

I el que cobren alcaldes, regidors, assessors i resta de flora i fauna. A més de sopars, dinars, i despeses de representació. 1+1=tonto

Anònim ha dit...

si eres tonto si, això no va a capitol 1 burrera.
si son un calc perque amb el pp s´absteneu i estos els voteu en contra?
perque voteu en contra d´una pista de padel subvencionada per la diputació?
si esteu en contra dels assessors que fa un administrador d´esta web d´assessor del pspv?

Anònim ha dit...

Victor també sopà l'altre dia al Casa Tere.

Anònim ha dit...

Sou de por i a més, poca cosa..
Anem a veure.
Arc Iris, amb 1 regidor no pinta res, ni pot fer res.
La mitat del temps que gasteu criticant a Arc Iris, podrieu gastar-lo parlant del que fan o deixen de fer els que manen.
Eixos si que tenen perill.
Perque li doneu tanta iportància a un grup amb 1 regidor que no pot decidir res?.
Es nota que sou sectaris.
Sols vos importa si critiquen als vostres.
Tot lo demes vos té igual.
Aneu, aneu....

Anònim ha dit...

Jo se que Victor va demanar factura i pagar a part lo seu.
Així que abans da parlar, primer enterar-se espavilat.

Anònim ha dit...

a l´últim comentari... jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja

...i la xocolata, la va pagar?
... i el viatge a benidorm?
... i algun que altre advocat@ de Castelló de la Ribera, assessor de l´ARC??

Anònim ha dit...

ho va pagar ell de la seua bujaca. va demanar el compter va dividir entre els que estaven i va afegir propina i tot.
redeu quina quadrilla.
bon nadal