dijous, 18 de juny del 2009

DOS VEÏNS DE SIMAT, EN ESPERA DE JUÍ PER LA COMPRAVENDA D'UNA MENOR

Dos veïns de Simat de nacionalitat romanesa estan a l'espera de juí per tràfic d'éssers humans, negligència en la custòdia d'una filla, detenció il.legal i coaccions, per l'intent de compravenda d'una menor. Al gener passat, la Guàrdia Civil va detindre els dos romanesos a Simat per la compravenda d'una xiqueta de 15 anys com a esclava. L'operació comercial es va gestar a Romania.
El pare li la va vendre suposadament a un compatriota per un televisor i 500 dòlars USA (uns 400 euros). El comprador la va portar a Simat, on resideix amb la seua dona i les seues dos filles. La xiqueta no podia eixir de casa i havia de fer les tasques domèstiques i cuidar de les dos filles del matrimoni.
Passat un temps, el pare de la menor es va traslladar a viure a Sevilla i, segons pareix, el passat 19 de gener va anar a casa del comprador amb la intenció de recuperar la seua filla, perquè li havien pagat els diners acordats, però no li havia entregat el televisor. Però el comprador es va negar a tornar-li a la xiqueta, i el pare ho va denunciar la Guàrdia Civil per segrest.
Els agents van descobrir la repugnant història, i la menor ha sigut internada en un centre d'acollida de la Generalitat Valenciana. Els dos hòmens van quedar en llibertat provisional i ara estan a l'espera de juí: el pare està acusat de tràfic d'éssers humans i negligència en la custòdia de la seua filla i el comprador, de detenció il·legal i coaccions.