dijous, 18 de juny del 2009

UN SOCARRAT DE L'ANTIGA MESQUITA DE LA XARA S'EXPOSA A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

L'exposició "Entre terra i fe. Els musulmans al regne cristià de València" (1238-1609), que es pot visitar fins el dia 28 de juny a la sala Estudi General-La Nau de la Universitat, inclou un socarrat de l'antiga Mesquita de la Xara de Simat.
Amb ocasió del quart centenari de l'expulsió dels moriscos del Regne de València en 1609, preludi de la seua expulsió general d'Espanya, l'exposició vol donar a conèixer la vida dels valencians musulmans en el regne cristià creat per Jaume I. Es tracta de posar de relleu la tensió entre l'afecció a la seua terra i el sentiment religiós envers la seua fe en un món, com el del final de l'edat mitjana i els principis de la moderna, creixentment intolerant i conflictiu. Cal destacar que no es tracta en absolut d'una celebració, sinó d'una reflexió sobre un etapa fonamental de la nostra història.
ENTRADA LLIURE. Comissaris: Rafael Benítez, catedràtic d’història moderna de la Universitat de València i Juan Vicente García Marsilla, professor titular d’història de l'art.