dimecres, 16 de setembre del 2009

EL PENTAPARTIT ANUNCIA LA INADMISSIÓ DEL RECURS D'EU-ARC IRIS CONTRA EL PGOU


El pentapartit (PSPV, Bloc, BES, Esquerra Republicana i Mc Arthur) ha anunciat a través de l'ordre del dia de la comissió informativa, i suposadament del ple (del que encara no hi ha convocatòria), la inadmissió del recurs que ha presentat EU-Arc Iris contra l'acord de remetre a la Conselleria de Territori el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a la seua aprovació provisional.
Era d'esperar. De fet, la redacció del recurs va ser premeditada amb la voluntat fixada ja en el contenciós administratiu, al que acudirá EU-Arc Iris amb tots els arguments ben fonamentats.
El pentapartit argumenta que l'exposició al públic del PGOU remés a la consellera era innecessària perquè el document que s'ha remés és el mateix que va estar exposat al públic l'any 2005. Això és fals, a l'entendre d'EU-Arc Iris, i és només una excusa per prescindir de l'exposició al públic perquè el pentapartit havia fet una becadeta i se li esgotaven els terminis.
En primer lloc, les qualificacions del territori no coincideixen en la seua totalitat. De fet, a l'any 2005 es va exposar al públic de forma paral.lela el PGOU i el pla parcial del polígon industrial, com reflexa la imatge superior, que correspon a l'anunci del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 19 d'octubre de 2005. És més, el propi regidor d'Urbanisme, Joan Serra, va promoure aleshores unes al.legacions en nom d'Esquerra Republicana (tot i ser regidor d'Arc Iris) en contra de la tramitació del polígon industrial (http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_text=5146).
En 2005 s'hi van presentar més de 2.500 al.legacions, entre elles una del Col.legi Oficial d'Arquitectes de València que no es va fer pública aleshores, i que entre altres coses denunciava que a més de les 1.500 vivendes previstes al camp de golf, s'hi autoritzaven altres 827 a altres sectors, excessiu per a un municipi com Simat, diu l'órgan rector dels arquitectes. La gran majoria de les al.legacions es van rebutjar, sense que es conega la sort que va córrer la del Col.legi d'Arquitectes.
És evident que les circumstàncies socioeconòmiques del 2005 no són les d'ara, i això deixaria sense validesa la resposta que van rebre milers i milers d'al.legacions.
I això sense esmentar, perquè no és un fonament jurídic, les contradiccions al sí del pentapartit. Mentre l'alcalde diu a les clares que hi haurà golf i macrourbanització, el segon alcalde va per la premsa dient que el PGOU no contempla cap camp de golf.
Arc Iris emprén aquestes accions en defensa de l'interés general, i deixa clara la seua postura: si els especuladors donen la oportunitat als antics propietaris de terres de recuperar les seues propietats en el cas de que ho desitgen al mateix preu que les van vendre sense saber què estava coent-se, en parlarem.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay, hay hay....
Antes era antes, i ara és ara.
Articles contradictoris d'Eladi (antes de ser candidat i després), al.legacions de Serra (antes en l'oposició i ara manant),....
Alguns són com la plastilina, que segons con la poses, agarra la forma.

Anònim ha dit...

Les al.legacions de Joan Serra que hi ha penjades ací diuen, en l'apartat cinqué, que l'estudi d'impacte ambiental del polígon industrial que s'hi va fer en 2005 era insuficient. Ara pregunte: se n'ha fet altre de nou, o és el mateix? Si és el mateix, segueix sent insuficient, i ara és vàlid?

Anònim ha dit...

No es calfeu el cap intentat entendre el que fa Serra.
Ell sempre va a la d'ell.
Eixa és l'única llògica.

Anònim ha dit...

Serreta, ja t'han pillat.

Anònim ha dit...

O siga, que segons Serra el PGOU és el mateix que en el 2005, però les al.legacions que va presentar aquell any, ara ja no valen.
Mira no dic el que voldria dir, perquè au considerarien un insult i no au publicarien, però te nassos la cosa.