dimarts, 1 de setembre del 2009

ELS XOPS DE LA FONT ESTAN MALALTS




Els xops de la Font Gran estan malalts. El símptoma ha estat la pèrdua de fulles al mes d'agost, un fet inaudit, perquè tot i ser un arbre caducifoli, la caiguda de les fulles mai es produeix fins a final de setembre, ja entrada la tardor. Els arbres estan sent tractats, encara que sembla que el problema és de vellesa. Els xops tenen més de mig segle. Els va plantar Fidel pels anys cinquanta, i des d'aleshores han convertit la seua ombra en un dels racons més estimats de la Font Gran.
El problema, però, és que a Simat el patrimoni natural ha estat sempre descuidat. Cap govern local se n'ha ocupat de projectes d'ampliació del patrimoni arbori, i menys de previndre la substitució dels arbres vells. Al contrari, es van fer desaparéixer dos xops amb les obres de remodelació del llavador, es van tallar dos ficus a la Font Gran i a la plaça de l'Església, i també diversos eucaliptus de la marge dreta del riu i dos plataners a la Font Menor.
Hui, llevat del nou jardí que va resultar de les sobres de la urbanització de Manhattan, tot el patrimoni arbori de Simat prové dels anys cinquanta, tant pel que fa al palmeral de la Font Gran, com als xops, o les moreres del Carrer del Sol.
Arc Iris insta al pentapartit a encarregar un projecte d'optimització d'espais on col.locar arbres, un element que hauria de ser indispensable a un municipi mediterrani.
A l'inici del mandat el regidor d'EU-Arc Iris va presentar una moció que demanava plantar un arbre per cada xiquet nascut, que portaria el nom del nou veí. De l'acord ençà han nascut vuitanta xiquets i no s'ha plantat cap arbre.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Tindran la gipe A

Anònim ha dit...

Per cert, anuncieu una manifestació antitaurina i després es queixeu de que no hi ha bou embolat? Digueu-me a qui li agafeu el fumeteo que també en vull!

Anònim ha dit...

Ningú s'ha queixat de que no hi ha bou embolat. Si saps llegir, que ho dubte, es van queixar de que la mesura es prenguera sense anunci previ, i a més es va denunciar que la vertadera raó era el preu de l'assegurança. T'has de comprar una cartilla Rubio.

Anònim ha dit...

Efectivament és aixína.
Sembla que alguns lligen però no entenen.

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja. Això de la cartilla Rubio ha estat un insult molt subtil. Me l'apunte.

Anònim ha dit...

els del BES no saben llegir sols enbolicar i fer negociets no es calfeu el cap.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Pues a mi no em pareix res de l'altre món. Els arquers s'ho diuen, els arquers s'ho riuen

Unknown ha dit...

que te que veure al bou i la crip an els arbres un poc de serietat que cuant no estiguen no ens riurem tant

Anònim ha dit...

Té raó Primitiu.
Sembla que a ningú l'importa res lo que passe amb els xops.
Hi ha gent que la informació no li entra per cap lloc.

Jo mateix ha dit...

Ah Rabaaaaaaaaaaaaaaaaa