dimecres, 23 de setembre del 2009

EL PLE COM A ESCENARI DE MANIFESTOS POLÍTICS

No és la primera vegada que s'utilitza l'apartat de precs i preguntes per a llegir manifestos polítics o arremetre contra l'adversari polític. Abans que l'alcalde, a final de l'any passat ho va fer la presidenta local d'Esquerra (Republicana) en demanar la paraula per llegir al ple amb tota solemnitat un manifest que portava escrit de condemna per la línia editorial de la web d'Arc Iris, i en defensa del regidor del seu partit.
Ara és l'alcalde qui ha fet ús del torn d'intervencions per expressar la seua irritació amb les opinions que EU-Arc Iris té de la seua forma de governar.
Amb aquests antecedents, qualsevol veí està legitimat per a utilitzar el torn d'intervencions per expressar de la forma que vullga la seua disconformitat amb la política del pentapartit. Fins i tot Arc Iris podia demanar la paraula des del públic per a llegir qualsevol dels escrits que hi ha a aquesta web.
És un ús pervers del reglament de participació ciutadana. L'eixida de to de l'alcalde al ple de dilluns, com la intervenció de la presidenta d'Esquerra (Republicana) fa uns mesos, no tenia res a veure amb la gestió, ni amb els punts de l'ordre del dia. Simplement l'alcalde volia reprendre EU-Arc Iris pel fet d'haver emés un comunicat, i va escollir el ple, un àmbit en el que el reglament de participació especifica que els torns d'intervencions són per a assumptes de l'ordre del dia o de gestió institucional, i no per a llegir manifestos polítics ni reprendre a l'adversari. No obstant, quan l'alcalde es creua fora del ple amb el regidor d'EU-Arc Iris, no li dirigeix la paraula.
Amb quina autoritat l'alcalde pot ara negar la paraula a ningú, si ell mateix utilitza el ple per a emetre les seus opinions personals que té sobre un determinat regidor de l'oposició? Amb cap autoritat. L'alcalde ha quedat deslegitimat davant dels seus i dels qui no són seus, i no només ha deixat sense efecte el codi ètic, sinó que a més, ara ha pervertit el reglament de participació ciutadana.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Eladi s'ha oblidat de que d'ací a mig any deixarà de ser alcalde. I aleshores vindrà la "niña" del Bloc, que no ha obert la boca en tota la legislatura, a quedar bé per contrast amb l'actual alcalde, i a fer-se campanya des de la poltrona. Eladi, mira a qui li estas tirant la catifa.

Anònim ha dit...

Eladi sap de negocis editorials i d'història, però no li demanes res més.

Anònim ha dit...

Que no li dirigeix la paraula. a Victor no ,es novetat per no li dirigeix la paraula ni alguns del seu partit.
Que és pensaveu.

Anònim ha dit...

i vosatros sou els que acuseu de sectaris? sou els "cèlules" "virus" dels partits (des de la OJE fins esquerra unida i arc iris, passant per la upv, ucd, pspv i ara utilitzant mitjans propis del psoe valencia) sera millor que vos mireu el vostre melic primer/// tat que si? filibusteros, malandrines?? kikikikiki

Anònim ha dit...

Els únics mitjans que s'han utilitzat han sigut els del PSOE de Simat per a satisfer l'ego i la vanitat d'una persona. Ja parlarem de qui ha matat al PSOE quan anem d'enterro. Ki, ki. Ki. Kk.

Anònim ha dit...

Que torne Palomares.

Anònim ha dit...

Que torne Palomares, si home.
Bon eixemple.
Va tindre amagat lo del camp de golf mesos i mesos i amb l'alta tensió finalment va signar l'autorització per a que pasara.
Ni Palomares ni Eladi.
Es que el PSOE ja no té a ningú més?
És trist.

Anònim ha dit...

De maleducats com Eladi hi ha pocs.

Anònim ha dit...

Eladi, impresentable, maleducat, entendrá d´historia però de poc més. Ja li queda menys !

Anònim ha dit...

El que pasa es que l'eladi diu el que pensa, i victor diu el que cada u vol sentir, si no aneu al pub dalt la font i el voreu dir a uns una cosa i a altres altra, el que volen sentir,axo no es serio. A mes diuen que el dia del ple tremolava quan li dien que demostrara els insults que diu, i va contestar an altres insults, no se on anira a parar Esquerra amb este xicot

Anònim ha dit...

Però si els insults li'ls van dir al mateix ple! Què ha de demostrar? I els insults de ca sagasta també els ha de demostrar? Estem farts de facistades!

Anònim ha dit...

I tu com ho saps, si m'han dit que sols hi havia 4 persones, o es que eres tu Victor, ara be, tinc ganes de vore la gravació que estara a la biblioteca, i poder saber qui diu la veritat. I lo de sagasta com se sap si no estaves alli, o es que ni han chivatos en el psoe.

Anònim ha dit...

El PSOE ha tingut a gent bona, pero el que passà, es que com eixa gent no volia ballar al so que li diguera la cupula del PSOE, que tenien decissions propies, ara ja no estan.
i no fa molt que aquesta gent estava al partit. us enrecordeu?
ale eladi, esteu cavant la propia tomba del PSOE a Simat. perque el Bloc ara quan estiga a l'alcaldia, vorem els canvis a Simat.

Anònim ha dit...

Sembla que les coses les tenen que demostrar el "altres".
Perque no demostra qui va llevar el carrer d'Al Tall.
Perquè no demostra que no han volgut exposar al públic el PGOU.
Perquè no demostra per a que es gasta diners anant a visitar un camp de golf a Càdis sense dir res a ningú.
Perquè no demostra que anar a les processon incumpleis el codi d'ètica.
Etc.
Etc.
Etc.

Anònim ha dit...

Al de les 8:49. No cal estar al ple. La crònica d'esta web descriu a la perfecció l'episodi.

Anònim ha dit...

Valent, jo també tremolaria si tinguera davant a un prepotent maleducat que va a per tu, i que damunt és l'alcalde.

Anònim ha dit...

Gerard i Victor, alimenten estos comentaris, quan u escriu, ells dos contesten i ningú mes, menos mal que la gent del poble els coneix, Trigos i Mansanets

Anònim ha dit...

HI HA XIVATOS AL PSOE

Anònim ha dit...

Al de les 12:01. Ningú t'ha prohibit a tu escriure ací el que et vinga en gana. També pots alimentar el debat. No? Sembla que et sàpiga mal que s'alimente el debat.

Anònim ha dit...

O siga que tú també eres Gerard o Victor pèrque també estàs alimentat este debat.
Ja tenim un altre misteri: 3 persones amb 2.
Ah i xivatos hi han a tots els llocs.

Anònim ha dit...

El comentari de les 18:58 és de l'Eladi. Ho puc demostrar científicament.