divendres, 4 d’abril de 2008

CAL FUSIONAR LES COOPERATIVES

Pel bé de Simat i de les seues famílies, pels llauradors, i pel futur col.lectiu, cal fer un esforç per optimitzar els recursos que té ara el poble per a manipular i comercialitzar els productes del nostre camp. Cal deixar de banda orgulls, hipocresies i ambicions personals i pensar com de bé ens aniria als simaters una fusió de les dos cooperatives. S'està malbaratant la capacitat dels simaters de traure més rèdit de l'exportació dels nostres productes agrícoles.
I com s'ha de fer? Només es pot d'una manera: deixant-ho en mans professionals. Cal encarregar a persones qualificades un projecte de fusió i aplicar-lo seguint al peu de la lletra totes les indicacions.
Qualsevol projecte de fusió recomanaria, potser, el nomenament d'una junta única provisional amb persones capacitades per tal de dur endavant un procés que no es fàcil, però tampoc impossible. Eixa junta provisional seria l'encarregada de valorar el patrimoni i la capacitat productiva de cadascuna de les cooperatives, i de promoure unes instal.lacions noves, modernes i ajustades a les necessitats, sufragades amb el valor patrimonial actual, que evidentment s'hauria de vendre.
L'imminent execució del polígon industrial de Simat és una ocasió única que no es pot deixar passar per a fusionar les cooperatives, construir unes modernes instal.lacions úniques, i donar pas a una renovació de la direcció quan la junta provisional havera acabat eixa tasca.
Simat multiplicaria per deu la seua competitivitat en la producció, tractament i comercialització dels seus productes agrícoles, i el llaurador començaria a guanyar diners després de molts anys sense arribar gairebé a cobrir les despeses.
Ara bé, l'ajuntament no pot restar al marge del procés. És més, hauria de ser l'impulsor. Només portar amb èxit una operació d'eixa magnitud justificaria tot un mandat municipal de quatre anys. Però per a això cal valentia política, capacitat, i sobre tot visió de futur. Potser és el que li falta al nostre govern municipal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si tan listos sou, arregleu vosatros el poble.